Ігор Мічуда: «Вирішив іти на міського голову Рівного, коли зрозумів, що закон працює на обраних»

1290 0

Ми у соцмережах:

Ігор Мічуда

Міська ТВК уже офіційно зареєструвала Ігоря Мічуду кандидатом у міські голови Рівного. Сам він переконує, що вирішив іти на вибори, аби місцева влада працювала на добробут людей, а не на благополуччя забудовників, які фінансують політиків.

— Ваше рішення балотуватися стало для багатьох неочікуваним…

— Усі знають, як система хотіла мене зламати. Адже усім відомо, що Ігоря Мічуду намагалися звинуватити у тому, що він не робив. Коли побачили, що я не боюся, то ще й запроторили мене на півроку за грати. Однак я не зламався, а прокурори тепер бояться приходити на суди, бо знають, що у них немає проти мене жодного доказу. Саме у цей момент я і зрозумів, що закони у нас діють лише для пересічних людей, а для обраних у нас існує посібник із життєвих правил. Одні дотримуються букви закону, а інші усе просто «вирішують».

Очевидно, ви маєте на увазі ситуацію, яка трапилася у міській ТВК під час реєстрації партії «Рівне Разом»?

— Оскільки я уже був зареєстрований кандидатом у міські голови, то активно стежив за пресою. Так, зі ЗМІ мені стало відомо, що партія «Рівне Разом» порушила гендерну квоту. Оскільки я знаю, що за нею стоїть впливовий забудовник, то зрозумів, що під час реєстрації на ТВК будуть порушення. Це виявилося правдою.

Однак у нас гроші можуть виправдати все. За один день партії змінили у територіальній виборчій комісії своїх представників. На мою думку, це сталося, бо у тих представників, яких змінили, була принципова позиція відмовити у реєстрації партії «Рівне Разом». Тому забудовник вирішив завести у ТВК лояльних до себе людей. У ЗМІ я читав навіть про підкуп членів ТВК, аби цю партію було зареєстровано. Говорять, що кожному члену ТВК обіцяли юридичний захист у разі того, якщо за цю справу візьмуться правоохоронці. Так і зареєстрували цю партію на виборах з явними порушеннями. Хоч коли у партії «Батьківщина» були порушення, то їм відмовили у реєстрації в Костополі. Те ж саме трапилося з командою «Слуги Народу» на Здолбунівщині, а у Рівному партії забудовника можна все.

Тепер вони йдуть на вибори та обіцяють рівнянам якесь благополуччя. Мешканці нашого обласного центру мають добре придивитися до цих людей. Адже забудовники у нас уже набудували у рекреаційній зоні багатоповерхівок, планують забудувати правий берег Басового Кута та звести кілька висоток біля басейну «Авангард». І все їм сходить з рук.

— Як ви на це відреагували?

— Коли я побачив, що творять з ТВК, то 25 вересня подав заяву про злочин до поліції. Її мали зареєструвати протягом 24 годин. Однак і там уже все вирішили. Бо мою заяву про злочин віднесли у відділ звернень громадян та хотіли розглядати місяць. Тобто до завершення виборів. Мені довелося піднімати громадськість та разом йти до правоохоронців. Так, 29 вересня було порушено кримінальне провадження.

Мене здивувало, чому лише мене тривожить те, що порушили закон. А 12 іншим партіям, що йдуть до міської ради Рівного, та іншим кандидатам у міські голови просто байдуже. Невже вони хочуть жити у місті, де сила та гроші обходять закон? Тому я йду на вибори, щоб це змінити.

Усі люди без винятку мають бути рівними перед законом. В кожного мають бути однакові права і обов’язки, незважаючи на те, скільки у них грошей та статків на виборчі кампанії.

— Чи правда, що коли ви оголосили про офіційну реєстрацію кандидатом у міські голови Рівного, то вам підпалили майно?

— Справді, підпал був. 21 вересня я подав документи на реєстрацію у міську ТВК, а 22 числа о 17.15 комісія ухвалила рішення про мою реєстрацію. Про те, що став кандидатом, я офіційно оголосив уже 23 вересня, а вночі 24 вересня трапився підпал. Невідомі особи приїхали на промислову базу на вулиці Князя Володимира, 108, облили стіни бензином та підпалили.

Офіційно заявляю, що я не маю відношення до цієї бази. Там зараз знаходяться офіси приватної компанії, яка не має до мене ніякого відношення. Але таким чином мене вирішили попередити, що я лізу не в свою справу. До цього мені через знайомих передавали, щоб я не йшов на вибори. Однак скажу, що на мене це не діє. Я уже багато чого бачив у своєму житті. Жодних погроз я не боюся.

Якщо зараз не зламати цю систему, то наші діти не матимуть майбутнього. Якщо рівняни зроблять під час місцевих виборів помилку, то усе Рівне буде забудоване багатоповерхівками забудовників, які звикли усе «вирішувати».

Що ви плануєте зробити для мешканців Рівного як міський голова?

— Я розламаю стару корупційну систему, яка є у міській раді. Потрібно розуміти, що депутати голосують на догоду тим, хто їх фінансував на виборах. Виходить, що рука руку миє. Тобто вирішення своїх питань за рахунок громади обласного центру.

По-друге, я нарешті створю муніципальну поліцію, яка буде підпорядковуватися міському голові. У нас зараз в поліції служать лейтенанти та капітани, яким все одно, що відбувається в Рівному.

По-третє, надам можливість відключитися від централізованого опалення. Монополіст не повинен стягувати з пенсіонерів непосильні тарифи. Зараз нам розказують, що від централізованого опалення неможливо відключитися без розбалансування системи. Однак це неправда.

По-четверте, протягом року я 100% забезпечу мешканців Рівного двотарифними лічильниками обліку електроенергії. Коли люди почнуть економити на комуналці, то це і буде та допомога в кожну сім’ю.

Зараз наші депутати рік у рік лише обговорюють питання очищення Усті та озера Басів Кут. Але скільки уже про це говорили, проте нічого не зробили. Особисто я зроблю все, що озвучив, бо не залежу ні від партій, ні від спонсорів. Ніякі люди у мене не вкладають гроші. У мене є лише невеликий передвиборчий фонд, куди небайдужі можуть переказувати кошти.

— Як без великого фінансування ви проводите передвиборчу кампанію?

— Жодного мого білборда не буде на вулицях Рівного, бо я чесна людина. Ніде грошей не крав, і ніхто у мене не вкладає. Я йду в двори до людей та розмовляю з виборцями. Від себе скажу, що рівнян хвилює лише добробут в їхніх оселях. Вони уже стомилися від загальних передвиборчих гасел. Тому люди мене підтримають, бо я спілкуюся з ними про конкретні речі.

Передвиборча агітація


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також