Ікву плакучою вербою не рятуватимуть

3044 0

Ми у соцмережах:

Ікву плакучою вербою не рятуватимуть

Річка Іква, яка протікає через Кременець, Дубно та Млинів, з кожним роком все більше перетворюється на стічну канаву. Старі очисні споруди райцентрів не справляються з навантаженням і випускають у колись повноводну річку неочищені стоки з міських каналізацій. Позаторік мешканці Млинова привезли обласним депутатом у скляній банці воду зі шматками фекалій – така, продемонстрували, тече повз їхні будинки щоліта. Проте проблему досі не вирішено.

У листопаді науковці рекомендували кілька економних заходів задля збереження річки. Наприклад, висадити за 25 метрів від водойми плакучу вербу і створити так звану буферну зону, яка з часом сприятиме очищенню річки. Міська влада Дубна цю ідею не схвалила.

- Потреби у створенні «буферної зони» немає, тому що вже є достатньо вербових насаджень, - зазначає міський голова Дубна Василь Антонюк. – Потрібні нові очисні споруди. Наразі ми готуємо проектно-кошторисну документацію на їхню побудову, але це потребує великої кількості коштів. Сподіваємося на фінансову підтримку державного бюджету, можливо, братимемо кредити. Але і Кременецька міська рада має провести реконструкцію очисних споруд.


Юлія СОКОЛЕНКО

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також