Імбирне печиво: класична версія святкових солодощів

277 0

Ми у соцмережах:

Імбирне печиво: класична версія святкових солодощів

Ці солодощі традиційно асоціюються із зимовими святами. Вони мають характерний аромат спецій, таких як імбир, кориця, мускатний горіх і гвоздика. Існує неймовірна кількість рецептів цього печива, серед яких кожен обирає варіанти саме на свій смак. Пропонуємо вам класичну версію цих смаколиків.

Інгредiєнти для тіста: масло 73% –100 г, цукор — 120 г, мед — 200 г, одне яйця куряче, борошно пшеничне — 500 г, розпушувач — 10 г, кориця –1 ч.л., корінь імбиру свіжий —

1 ч.л., кардамон та гвоздика за смаком.

Інгредiєнти для глазурі: цукрова пудра — 200 г, одне яйце, лимон, сік — ½ ч.л.

На маленький вогонь ставимо каструлю з цукром, медом і маслом. Розмішуємо вміст, поки не розчиниться цукор. Додаємо до гарячої суміші кардамон, гвоздику, корицю, імбир і ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш остигати до кімнатної температури, після чого додаємо яйце.

Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем і поступово додаємо в суміш з прянощами. Добре перемішуємо тісто і ставимо в холодильник на кілька годин. У тісто також можна додати трохи какао, тоді печиво буде темного відтінку.

Дістаємо тісто з холодильника і розігріваємо духовку до 180 градусів. Розкачуємо тісто завтовшки 3−5 мм. Формочками вирізаємо потрібні нам фігурки і кладемо їх на деко, застелене пергаментом. Випікаємо печиво 10−15 хв, поки воно злегка не потемніє.

Поки печиво остигає, готуємо глазур. Для цього білок відокремлюємо від жовтка. Додаємо цукрову пудру і добре збиваємо. Додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо. Якщо потрібна різнобарвна глазур, додаємо харчовий барвник потрібного кольору. Викладаємо глазур в кондитерський мішок і прикрашаємо імбирне печиво різними візерунками.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також