Індійська художниця - про любов та захват у Рівному

2023 0

Ми у соцмережах:

Індійська художниця - про любов та захват у Рівному

Ріту Каушік у суботу, 19 серпня, демонструвала свої роботи у «Текстильнику». На підлозі палацу культури художниця створила ранголі – висипані із різнокольорового піску картини, якими прикрашають будинки в Індії.

Ранголі Ріту Каушік

Ріту Каушік - третя справа
Майстриня прилетіла в Україну на запрошення Посольства Індії, аби взяти участь у святкуванні Днів індійської культури. Днями Індія відзначила 70 річницю незалежності від Британської імперії, а заодно Індія та Україна цього року святкують 25 річницю дипломатичних відносин. Ріту Каушік розповіла кореспонденту «РВ», що це перший її візит в Україну, проте вона з радістю повернеться ще. Її вразили Дні індійської культури, у тому числі й у Рівному (у нашому місті, при цьому, такий захід вперше). - У мене враження, неначе я вдома, в Індії, тільки обличчя інші, - зазначила художниця. Ранголі Ріту Каушік Вчора у «Текстильнику» відбувся концерт індійських танців. Виступали українські колективи з різних міст країни. Індійські гості спостерігали за концертом і гучно аплодували. - Танці були кращими, аніж у нас, - поділилася враженнями Ріту Каушік. – Рухи тіла, гнучкість і вирази обличчя були ідеальними. Ніхто не повірив би, що це танцюють українці, якби не бачив, що обличчя не індійські. До речі, про картини на підлозі «Текстильника». Ріту Каушік намалювала три. На створення найбільшої, пари закоханих і музик навколо них, пішло шість годин. Частину різнокольорової пудри-піску майстриня привезла з собою, білу, розповіла, просила знайти в Україні, оскільки вона занадто важка, аби брати її у багаж на літак. Ранголі Ріту Каушік Художниця із захопленням розповідає, що мистецтво створення таких картин поширене у всіх куточках Індії, тільки називається по-різному. Малюнки мають символічне значення. В Індії їх насипають у будинках до свят чи весіль, аби задобрити богів та прикликати щастя й удачу. Картини у «Текстильнику» зметуть. Проте ранголі можна малювати за допомогою різних технік, деякі з яких дозволяють малюнкам зберігатися по кілька тижнів, навіть якщо мити їх шваброю. Ранголі Ріту Каушік Зазначимо, що Ріту Каушік очолює секцію «Мистецтво» у міжнародній школі «Лотос Долина» у місті Нойда, що поблизу столиці Індії Нью-Делі. У Рівному з нею та іншими гостями-індійцями хотіли сфотографуватися чимало рівнян, які прийшли на виставку та концерт. Індійці з радістю позували та ділилися привітними фразами. Ранголі Ріту Каушік
Депутатка обласної ради Алла Черній із індійськими гостями
Уже незабаром на сайті "РВ" з'явиться фоторепортаж із вчорашнього концерту та виставки. А ми нагадаємо, що на 20.00 у кінопалаці "Україна" запланований безкоштовний показ індійського фільму "Поки я живий".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також