Індукційну плиту потрібно чистити правильно

293 0

Ми у соцмережах:

Індукційну плиту потрібно чистити правильно

Індукційна варильна поверхня складається з пласкої скляної панелі, під якою розташовані мідні дроти, що проводять електромагнітну енергію для безпосереднього нагрівання каструль і сковорідок. Тепло не генерується на поверхні варильної панелі — лише на каструлях із чавуну, емальованого заліза, багатьох видів нержавіючої сталі або будь-якого посуду з магнітним дном.

Оскільки поверхня скла не нагрівається, зменшується ймовірність пригорання рідини на склі. Проте, попри те, що індукційну плиту легше чистити, ніж газову або електричну, важливо знати, як правильно чистити її.

Найкращий спосіб підтримувати варильну поверхню в чистоті — це протирати її після кожного використання, коли вона охолоне і не буде гарячою на дотик. Використовуйте вологий м’який рушник після приготування їжі, щоб зберегти блискучий вигляд вашої варильної поверхні.

Важливо знати, що існують матеріали, які не можна використовувати для чищення індукційних варильних панелей, щоб не пошкодити їхню поверхню. Слід уникати всього, від високоабразивних засобів для чищення до продуктів з відбілювачем або аміаком. Не використовуйте нічого, що може подряпати поверхню, наприклад, порошки для чищення, надміцні губки, сталеву вату, засоби з аміаком або відбілювачем, а також засоби для видалення іржі.

Безпечний засіб для чищення варильної поверхні — м’яке мило для посуду та вода або харчова сода й оцет.

Зішкребіть поверхню панелі за допомогою скребка, щоб витягнути всі прилиплі шматочки, жир або залишки їжі. Тримайте скребок під прямим кутом, щоб не подряпати скло. Повторюйте так часто, як вам потрібно. Розпиліть розчин для чищення на поверхню варильної панелі. За допомогою неабразивної губки обережно втирайте миючий засіб у скло, не забуваючи про ділянки, які потребують особливої уваги. На сильно забруднених ділянках залиште засіб на кілька хвилин, перш ніж починати очищення. Витріть поверхню насухо сухим рушником або серветкою з мікрофібри.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також