Інноваційні підходи у лікуванні алкоголізму: роль реабілітаційного центру «Ренесанс-Київ»

568 0

Ми у соцмережах:

Інноваційні підходи у лікуванні алкоголізму: роль реабілітаційного центру «Ренесанс-Київ»

Реабілітаційний центр «Ренесанс-Київ» спеціалізується на допомозі людям, які страждають від алкоголізму та наркоманії. Унікальні методики дозволяють подолати проблеми в більшості випадків. У центрі працюють фахівці найвищого рівня з медичною та психологічною освітою. При лікуванні враховуються різні фактори: вік пацієнта, емоційний стан, хронічні захворювання, рішучість впоратися із хворобою. Центр лікування залежності допоможе кожному.

Алкоголізм та його наслідки

Людина, яка страждає від алкогольної залежності, завдає шкоди собі та оточуючим, може бути небезпечною для суспільства. Алкоголізм - це стійка залежність від алкоголю на емоційному та фізичному рівні. Спиртні напої повністю замінюють сім'ю, будинок, роботу. Алкоголіки в деяких випадках не можуть згадати, як їх звуть, яке число сьогодні. Найчастіше вони виглядають неохайно, від них погано пахне. 
 
Небезпека надмірного вживання алкоголю полягає у порушенні роботи головного мозку, руйнуванні його структури, появі тяжких захворювань та пошкоджень внутрішніх органів. Все це може спричинити передчасну смерть.
 
Розрізняють 4 стадії алкоголізму, крім початкової:
 
- Нульова. Це побутове пияцтво, святкування у компанії з випивкою. На цій стадії людина за бажання може відмовитися від чарки і не почуватися пригніченою.
 
- 1 стадія характеризується психологічною залежністю, коли настає помилкове полегшення після випитої чарки, бажанням випити ще, з'являється невелика дратівливість, організм перестає відкидати великі порції алкоголю.
 
- 2 стадія може наступити вже через півроку регулярних п'янок, причому у жінок та підлітків цей період протікає швидше та перетворюється на залежність. Відзначаються провали у пам'яті, порушення координації у просторі.
 
- 3 стадія проявляється у вигляді абстиненції, постійного заперечення своєї залежності, тривалих запоїв, втрати контролю над своєю поведінкою після невеликої порції.
 
- 4 стадія характеризується важким проявом перелічених вище ознак. Виникають проблеми зі здоров'ям, розвивається хронічний алкоголізм, з якого людина самостійно вийти не зможе.
 
Причини алкоголізму можуть бути різними. Найчастіше це складні ситуації (негаразди в сім'ї, проблеми на роботі, не влаштоване особисте життя тощо), але шлях до втрати особистості завжди починається з невеликої порції та заспокійливих фраз: «Це щоб розслабитися», «Потрібно підтримати компанію». Результатом пияцтва стає втрата особистості та усвідомлення свого існування, розвиток хронічних захворювань головного мозку, нирок, печінки. Порушується емоційний контроль, підвищується агресивність.
 
Допомогти хворому можуть приватні центри реабілітації. Спеціально підготовлені психологи проводять заняття, медикаментозне лікування покращує самопочуття, а комплексна терапія та групові заняття з наочним прикладом дають високий шанс на одужання.
 
Роль реабілітаційного центру «Ренесанс-Київ» у лікуванні алкоголізму
 
У центрі реабілітації «Ренесанс-Київ» достеменно знають, як вилікувати алкоголізм без рецидивів. Тут можна проконсультуватися з питання, що цікавить, викликати лікаря додому. Усі дії здійснюються анонімно. Це можуть бути одноразові зустрічі чи комплексна допомога, яку надає центр лікування алкоголізму.
 
Інноваційні підходи у лікуванні алкоголізму

Реабілітаційний центр лікування алкоголізму та інших залежностей «Ренесанс-Київ» використовує різні методики виведення із запою. Добре зарекомендували себе:
 
- медикаментозне лікування;
 
- кодування від алкоголізму;
 
- метод Довженка, заснований на виробленні стійкої відрази до міцних напоїв з використанням навіювання.
 
Інноваційною альтернативою є застосування препаратів-блокаторів, які помітно знижують залежність від алкоголю. Їх вводять у організм пероральним шляхом, як імплантів чи ін'єкцій.
 
Підтримка та реабілітація після завершення програми

Медична клініка лікування алкоголізму «Ренесанс-Київ» надає повний комплекс послуг з лікування та виведення із запою, здійснює виїзди додому та приймає пацієнтів у себе в комфортабельних номерах під цілодобовим наглядом лікарів.
 
Після завершення програми реабілітації люди не залишаються наодинці із собою та своїми проблемами. З ними підтримується постійний зв'язок, проводяться групові та індивідуальні заняття, профілактичні медогляди. Що таке алкоголізм, такі пацієнти знають не з чуток, і активно виборюють свій добробут.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також