Іноземець, який на трасі Київ-Чоп грабував водіїв, вийшов із сізо під заставу

1398 0

Ми у соцмережах:

Іноземець, який на трасі Київ-Чоп грабував водіїв, вийшов із сізо під заставу

Оперативники Дубенського відділу поліції затримали 37-річного громадянина Грузії за вчинений грабіж на автодорозі «Київ-Чоп». Його спільників ще шукають.

Нагадаємо, що близько о пів на п’яту ранку 14 вересня до поліції повідомив 45-річний житель Німеччини, що у селі Привільне Дубенського району невідомі розбили скло в його авто та викрали барсетку з грішми та документами.

Працівники місцевого відділу поліції оперативно викрили одного із зловмисників у місті Дубно. Ним виявився громадянин Грузії, який нині проживає в Одесі. Під час огляду транспортного засобу поліцейські у салоні авто виявили та вилучили знаряддя злочину.

 У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом грабежу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, 37-річного чоловіка затримали. На автомобіль  накладено арешт та поміщено на штрафмайданчик.

 Зі слів затриманого, безпосередньо до вчинення злочину він залучив іще двох невідомих чоловіків, з якими нібито познайомився напередодні. На автомобілі «Volkswagen Passat» близько 04:20 вони заїхали на територію АЗС, де і запримітили «Volkswagen Golf» на іноземній реєстрації, у салоні якого відпочивав водій. 37-річний ініціатор злочину залишився у власному авто, а його спільники за секунди пробили ножем колесо, за допомогою спеціально підготовленого засобу пошкодили віконне скло і викрали шкіряну барсетку. У ній знаходилися особисті документи, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та 400 євро.

 Т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков повідомив, що поліцейські Дубенського відділу поліції зібрали достатньо доказів для повідомлення громадянину Грузії про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Слідчий підготував клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу - тримання під вартою без права внесення застави. Утім, суд задовольнив його частково та визначив заставу у розмірі 368 тисяч гривень.

Підозрюваний вніс зазначену суму застави. Відповідно до частини 5 статті 194 Кримінального процесуального кодексу на нього судом покладено виконання відповідних процесуальних обов’язків.

Поліцейські перевіряють підозрюваного на причетність до скоєння іще трьох аналогічних грабежів на автодорозі «Київ-Чоп». Крім того, тривають розшукові заходи щодо встановлення інших осіб злочинної груп, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також