Інший світ клеванського госпіталю

4459 0

Ми у соцмережах:

Інший світ клеванського госпіталю

Депутат Костопільської райради Юрій Завада написав враження про перебування у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, де лікував серце. За словами чоловіка, у Клевані він побачив «інший світ» української медицини.

клеванський госпіталь

«Нещодавно мав гіркій досвід лікування в іншому медзакладі. Якщо бути відвертим, то навіть немає бажання порівнювати цей заклад із клеванським госпіталем. З перших хвилин реєстрації в шпиталі зі мною відбувались дивні речі.
клеванський госпіталь
Одразу запросили в приймальне відділення, ввічливо розпитали, хто я і звідки, зрозумівши з розповіді, мене швиденько відправили (без всіляких благодійних внесків) на обстеження. За один день я обійшов всіх лікарів, яких назначив кардіолог Володимир Петрівський. Перші думки були, що, можливо, я потрапив в якісь інший світ чи якусь заздалегідь підготовлену казку. Але з кожним днем я переконувавсь, що таке ставлення до всіх хворих. Вражає клеванський шпиталь чистотою в будинках тимчасового перебування. Постійна гаряча вода, чиста постіль, нові ковдри, справні телевізори, щоденне прибирання кімнат та будиночків. Чим більше я перебував в шпиталі, тим більше зашкалювали емоції. Таке харчування, я більш ніж впевнений, не всі мають в своїх родинах.
Я не буду перераховувати все меню, але коли бачиш на столі апельсини, мандарини, банани, печиво, цукерки, складається враження, що святий Миколай Клеванського з шпиталю не вибуває.
клеванський госпіталь
Тепер щодо персоналу. Це взагалі окрема історія. Всі привітні, хоча, повірте, тут потрібно мати залізні нерви, оскільки кожен воїн АТО чи УБД – зі своїми проблемами і до кожного з них потрібен свій підхід. Я здивований, персонал з цим справляється бездоганно. Коли хворого кладуть під крапельницю, надають свіжу постільну білизну. Таке відчуття, ніби ти в домашніх умовах, але повз тебе ходять жінки в білих халатах. Щира дяка всьому медперсоналу, санітаркам, всім, хто стоїть на роздачі харчування. Хочу побажати вам і надалі працювати в такому напрямку. Ви маєте людяність, сердечність, розуміння. Я, як учасник бойових дій, волонтер АТО, повністю задоволений лікуванням в клеванському госпіталі. Тому безмежна людська дяка».
Юрій ЗАВАДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також