Інспектори МАГАТЕ перевірили енергоблок №4 РАЕС

1139 0

Ми у соцмережах:

Інспектори МАГАТЕ перевірили енергоблок №4 РАЕС

На проммайданчику Рівненської АЕС відбулась планова інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) в рамках Угоди між Україною і МАГАТЕ про застосування гарантій до всього ядерного матеріалу відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Інспекція проводилась на енергоблоці №4 РАЕС, який перебуває у планово-попереджувальному ремонті. Учасниками перевірки стали інспектор R. Hajdusek та F. Hasi (Австрія), головний спеціаліст - державний інспектор інспекції з ядерної безпеки на Рівненській АЕС Віталій Малютяк та фахівці відділу ядерної безпеки (ВЯБ) електростанції.

Мета заходу – перевірка ядерного палива в активній зоні реактора енергоблоку №4 та перевірка відпрацьованого ядерного палива в басейні витримки енергоблоку.

Традиційно по завершенню інспекції відбувся дебрифінг, у ході якого обговорювалися питання щодо результатів проведення інспекційної перевірки та терміни проведення наступної. Як прокоментував т.в.о начальника лабораторії ядерного палива ВЯБ РАЕС Віталій Шумик, інспекцію проведено успішно, в повному обсязі та без зауважень повідомляє .веб-сайт РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також