Інсулін для рівнян стане доступнішим

638 0

Ми у соцмережах:

Інсулін для рівнян стане доступнішим

Щороку НСЗУ виділяє мільйони гривень на забезпечення діабетиків інсуліном. Але їх не вистачає, доводиться виділяти кошти й з міського бюджету. Втім, за словами начальника міського управління охорони здоров'я Рівного Віктора Іськіва, цьогоріч держава краще забезпечує коштами на придбання інсуліну:

— Торік з держбюджету надійшло 9 млн 895 тис. гривень на інсулін, а у 2019 — 7 млн 407 тис. гривень, але цих коштів було недостатньо. Тож із міського бюджету виділили і в 2020, і в 2019 роках ще по майже 2 мільйони гривень. Сподіваємося, що з 1 жовтня цього року інсулін потрапить у програму «Доступні ліки» й система отримання препарату в аптеках спроститься. Якщо таке буде, то незабезпеченість коштами на інсулін у Рівному становитиме лише 215 тис. грн — їх проситимуть у міськради.

Віктор Іськів також пояснив, як зараз діє система отримання ліків для хворих на цукровий діабет: заклади охорони здоров’я укладають договори з аптечною мережею, яка зобов’язана безкоштовно видати інсулін клієнту, якщо він прийшов з рецептом від ендокринолога. А вже тоді заклад розраховується з аптекою. Відповідно, кошти на це виділяє держава.

У Рівному зареєстровано 6955 хворих на цукровий діабет. Серед них 1730 — інсулінозалежних, у тому числі 69 дітей.

Дарина Шевчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також