Інтернатом у Дубні хочуть керувати шестеро. У фаворитах – активіст

2835 0

Ми у соцмережах:

Інтернатом у Дубні хочуть керувати шестеро. У фаворитах – активіст

6 вересня депутати Рівненської обласної ради повинні будуть обрати нового директора Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. Претендентів на посаду – шестеро, серед них і нинішній директор закладу та екс-депутат обласної ради Григорій Шумейко, а також колишній учасник гурту «Грін Грей», який останніми роками активно займається громадською діяльністю на Рівненщині, Павло Гріннен.

Павло Гріннен - справа. Поруч - депутати облради Михайло Кириллов, Владислав Сухляк та Богдан Файфура

Дубенський будинок-інтернат у 2015 році втрапив у скандал, після якого тодішнього багаторічного директора закладу Юрія Горбачука звільнили. Серед звинувачень, які посипалися у його сторону, - використання праці душевнохворих та спекулювання на майні комунального закладу. Серед тих, хто публічно звинувачував директора, був і Павло Ульяновський-Гріннен, який свого часу був підприємцем у Норвегії і там же кілька років працював фахівцем з догляду за людьми з фізичними вадами. Торік, одразу після скандалу, свою кандидатуру п.Гріннен на конкурс не подавав. Облрада після другого голосування (на першому не вистачило голосів) обрала директором інтернату Григорія Шумейка. Роботою останнього нині не надто вдоволені ні в облраді, ні, схоже, у колективі, який цього вівторка під час голосування більшість віддав 48-річному Павлу Гріннену (46 голосів), а 46-річному п.Шумейку – тільки 25. Ще 21 голос дістався 41-річному полісмену-пенсіонеру Олександру Нартюку, який свого часу очолював дубенський міськвідділ міліції. 

Григорій Шумейко

Окрім згаданих кандидатів, на посаду директора претендують 52-річний начальник відділу Дубенського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Чорномаз, 45-річний екс-військовик Андрій Муяссаров та 43-річний начальник млинівського районного управління праці та соцзахисту населення Ігор Римар. Зазначимо, що Григорій Шумейко має підтримку фракції «Батьківщина», депутатом якої був у попередньому скликанні. Втім, у Павла Гріннена теж непогані стосунки із частиною депутатів в облраді, яка, як відомо, обирає керівників комунальних закладів, зважаючи більше на політичну доцільність, аніж на професіоналізм.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також