Інтриги сесійного двору

1234 0

Ми у соцмережах:

Інтриги сесійного двору

Інтриги фракції «Наша Україна», відхопивши добрячий шмат пленарного часу сесії Рівнеради, яка відбувалась у середу, не дали змоги розглянути й чверті питань, внесених у порядок денний. У фракції намітився розкол: хтось із депутатів таємно, так, що ніхто й не помітив, подав у секретаріат заяву про створення депутатської групи «Наше місто», під заявою стояло п’ять невідомо чиїх підписів.

Інтриги фракції «Наша Україна», відхопивши добрячий шмат пленарного часу сесії Рівнеради, яка відбувалась у середу, не дали змоги розглянути й чверті питань, внесених у порядок денний. У фракції намітився розкол: хтось із депутатів таємно, так, що ніхто й не помітив, подав у секретаріат заяву про створення депутатської групи «Наше місто», під заявою стояло п’ять невідомо чиїх підписів. Саме з’ясування прізвищ «розкольників», які не побажали привселюдно назватися, й відібрало час, чим «нашоукраїнці» немало потішили інших депутатів та запрошених. Терпіння депутатів та головуючого споглядати цей імпровізований спектакль вистачило аж на годину, зрештою, п.Чайка сказав, що наступного разу не відпустить нікого на обід, якщо він так збуджує народних обранців. Його думку підхопила Ганна Чайка, яка через службові клопоти не обідала разом з усіма депутатами і тому цілком тверезо заявила, що не бажає більше витрачати свій час на двірцеві інтриги «Нашої України»: нехай спочатку самі розберуться, хто що підписував, а тоді виносять свої питання на сесію. На тому затяжна пауза й завершилась.

На що витрачають життя депутати? Неабияку образу за своїх виборців, яким не відремонтували під’їзди, виразила Тетяна Редюк, при цьому вона кивала на секретаря міськради Андрія Грещука: на його дільниці, мовляв, усе відремонтовано, а вона, виходить, невідомо на що витрачає своє життя. Пані депутатка так вболіває за справу, що мало не розплакалась на очах у всіх. Проте вона так і не назвала точні адреси будинків на дільниці п.Грещука, хоча запевняла, що особисто скрізь побувала. Звинувачений у зловживанні своїм становищем п.Грещук, хоча й образився, однак повівся коректно і не став перебивати знервовану жінку. Вислухавши усіх, хто щось знав про ті будинки, він запевнив, що на його дільниці, як і на інших, є комунальні проблеми, які потребують чималих витрат. Щоб задовольнити усі минулорічні депутатські запити, потрібно було 1,8 мільйона гривень, а таких коштів у бюджеті міста не було передбачено. Найчастіше депутати на свої запити, які на 95% стосуються проблем житлово-комунальної сфери, а тому потребують матеріальних затрат, одержують однакову відповідь: буде зроблено при наявності коштів. Щоб прискорити процес, п.Чайка радить колегам частіше спілкуватись із начальником житлово-комунального господарства Юрієм Собчуком, а не обмежуватись лише письмовими запитами.

Тролейбусники «предлагают лучшее» не тією мовою Довгий час національно-патріотичні почуття певної групи депутатів Рівнеради були ображені Тюменською нафтовою компанією та ще шістьма рекламними щитами, які пропонували купувати мобільні телефони Nokia та горілку «Мерная» не рідною українцям мовою. Але якщо щити обновили, дослухавшись до попередження рухівської фракції про невиконання Закону про рекламу, то п’ять автозаправок ТНК ще з місяць продовжуватимуть бентежити національно свідомих рівнян, — як повідомило депутатам керівництво заправок ТНК, нові вивіски виготовляють у Харкові, а там черга. Менш слухняними виявились рівенські тролейбусники, на їхньому транспорті й досі «їздить» реклама чаїв зі слоганом російською «гостям предлагают лучшее». Начальник тролейбусного управління Степан Загиней, якого звинуватили у невиконанні закону, порадив звертатися до замовника реклами та у міліцейський науково-дослідний центр з безпеки руху, який за гроші дає дозвіл на її розміщення на транспорті. А для п.Загинея, як він висловився, це уже готовий костюм.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також