Інвестор дбає про дітей

1454 0

Ми у соцмережах:

Інвестор дбає про дітей

Село Карпилівка Радивилівського району. На охайному подвір’ї дитячого садка граються діти. Палюче сонце змушує дівчаток та хлопчиків ховатися для розваг у затінок. Це ДНЗ «Сонечко». Особливу увагу привертають розмаїті маки попід будівлею садка. На початку червня заклад відзначив 40-річчя з дня заснування.

Маленьку екскурсію по дошкільному навчальному закладу проводить його директор Наталія Семеренко. Показує по-сучасному відремонтовані приміщення, зі смаком прикрашений актовий зал, спальні, клас для занять з дітками.

Наталія Семеренко— Днями ми відсвяткували 40-річчя нашого дошкільного закладу, а саме приміщення із 1965 року використовувалося як школа, — розповідає Наталія Семеренко. — У закладі виховуємо 25 дітей. Група різновікова. Відвідують садок дітки із Ситного та з Карпилівки. Ми все робимо для того, щоб їм було зручно, тепло і приємно тут перебувати. Восьмеро діток з нашого садка йде у перший клас. На їхнє місце вже є значно більше заяв від батьків.

Таким, як зараз, донедавна це приміщення не було. Щороку розвивали, підтримували, зверталися за допомогою до спонсорів. Кілька років тому нам провели воду і зробили санвузол та парове опалення у всьому закладі, бо донедавна опалювалися лише 2 кімнати, а тепер всюди тепло.

Минулого року ми зверталися до Групи компаній «VITAGRO». Нам поміняли вікна, всі міжкімнатні двері. Завдяки інвестору для дітей завжди є гостинці на Новий рік, на свято Миколая. Коли звертаємося до інвестора, нам завжди йдуть назустріч, шукають кошти, допомагають. Там працюють люди із золотим серцем, які розуміють, для чого ми це все робимо, бо діти — наше майбутнє, і без дітей ми ніщо. Плекаємо надію, що в майбутньому поміняємо ще меблі, придбаємо інвентар на кухню.

Марія ПетролюкНа кухні кухар дошкільного закладу Марія Петролюк хвалиться новеньким кухонним комбайном:

— Це нам до 40-річчя садка від «VITAGRO» такий вручили подарунок. Дуже задоволені, бо до цього ми нічого подібного не мали. Вже діткам дерунчики пробували готувати, йогурти робили. Полуниця достигла, то вже застосовуємо різні нарізки. Ще всіх насадок до комбайна не встигли випробувати. Щодня стараюся щось нове робити — нарізати, натирати. Швидше набагато все робиться. Ми дуже вдячні нашим інвесторам, це велика допомога.

Поки ми спілкувалися із персоналом, рум’яні від сонця малята заходять до актової зали і дарують нам пісеньки. За кілька днів тут святкуватимуть випускний, тож дітки готуються до свята.

Григорій МатюшокСлухає з нами виступ і Григорій Матюшок — в.о. старости Ситненського старостинського округу, що входить до Крупецької ОТГ Радивилівського району. Округ об’єднує п’ять сіл: Ситне, Гайки Ситенські, Карпилівка, Коти, Табачуки, в них проживає майже півтори тисячі осіб.

Кілька років тому, каже пан Григорій, було започатковано співпрацю із компаніями «Радивилів-агро» та «Трипілля», а майже два роки тому тут почала працювати Група компаній «VITAGRO», яка орендує на території округу 1800 гектарів землі. За цей час було укладено угоди про соціальну співпрацю. Відповідно до них Група компаній виділила в минулому році — 172 тисячі і цьогоріч — 73 тисячі гривень. Ці кошти за згодою мешканців сіл спрямовано на обладнання та облаштування дитячих садків у селах Карпилівка та Гайки Ситенські.

— Уже замінили в дитсадку дах, використавши 420 тисяч. Замінили і всі вікна, облаштували опалення і зробили капітальний ремонт всередині приміщень, — розповідає Григорій Матюшок. — Група компаній «VITAGRO» започаткувала ще такий цікавий досвід, як надання допомоги сім’ям пайовиків. Зокрема, матеріальну допомогу при народженні дитини, у разі серйозних захворювань, а також у хвилини смутку, коли хтось помирає — допомогу грішми. Також надаються продуктові набори з цукром і борошном. Співпрацею ми дуже задоволені.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також