Інженер з Рівного розповсюджував інформацію про розміщення ЗСУ та пропагував війну

2716 0

Ми у соцмережах:

Інженер з Рівного розповсюджував інформацію про розміщення ЗСУ та пропагував війну

При затриманні 63-річного рівнянина співробітники Служби безпеки України виявили в його помешканні боєприпаси, які той зберігав незаконно. А назва каналу, в якому він поширював антиукраїнські гасла, співзвучна з риторикою пропагандистів ворога.

21 жовтня у місцевому суді підозрюваному було обрано запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 діб, до 17 грудня 2022 року.

Захисник затриманого оскаржив ухвалу слідчого судді до Рівненського апеляційного суду, просив її скасувати та застосувати до підозрюваного запобіжний захід— домашній арешт. Переконував суд, що ризики стороною обвинувачення не доведені, а його підзахисний переховуватись від органу досудового розслідування наміру не має. Категорично заперечивши причетність до злочинів, у вчиненні яких його підозрюють, стверджував, що канал створив як нотатник, а патрони різних калібрів йому... підкинули.

Категорично проти задоволення апеляційної скарги виступив прокурор. Він нагадав, що підозрюваний у серпні цього року створив проросійський канал в одному з месенджерів та, маючи кілька десятків підписників, розповсюджував інформацію про можливі місця перебування військових ЗСУ. Прокурор просив залишити ухвалу слідчого судді місцевого суду без змін, бо пом’якшення підозрюваному запобіжного заходу продовжить злочинну діяльність.

Рівненський апеляційний суд повідомив: доки слідчим шляхом перевіряється інформація про отримання затриманим інженером-гідротехніком даних про місця розташування українських військових формувань, апеляційну скаргу захисника підозрюваного відхилено, а ухвалу слідчого судді місцевого суду залишено без змін. Підозрюваний залишиться у СІЗО до 17 грудня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також