iPad Pro 12.9 (2021): що пропонує користувачу планшет за 1500$

736 0

Ми у соцмережах:

iPad Pro 12.9 (2021): що пропонує користувачу планшет за 1500$

20 квітня 2021 року світ побачив чергову новинку від Apple – планшет iPad Pro 12.9 M1. Це оновлена ​​версія попередньої моделі, яка була випущена роком раніше. Які переваги має новий iPad Pro перед торішнім, його особливості та технічний опис – про це піде мова далі.

Дизайн

Зовні iPad Pro 12.9 M1 не зазнав змін – все ті ж параметри, кольори, оформлення камер. Все по-айфонскі. Дизайн, який отримав планшет у 2018 році, практично не змінився. Тільки вага зменшилася на 3-5 грамів, трохи збільшилася товщина корпусу. Модель, як і минула версія, має суцільнометалевий каркас, корпус виготовляється з алюмінієвого сплаву. На бічних частинах виробником передбачено по два динаміка, є 3-контактний магнітний роз'єм для підключення чохла для iPad Pro 12.9 2021. Вона не входить в комплект поставки. Замість сканера відбитку пальців, як і в попередніх версіях, використовується система розпізнавання обличчя Face ID.

Дисплей

Виробники трохи змінили дисплей в 12.9 дюймової версії. Вона оснащена матрицею Liquid Retina XDR. За рахунок нової технології підсвічування панелі містить близько 10тис. крихітних світлодіодів. Яскравість екрану збільшилася до 1000 ніт, а контрастність – до 1000000:1. Роздільна здатність дисплея становить 2732х2048 з частотою оновлення 120 Гц.

Використовується система розпізнавання особи Face ID. Вона працює чітко і швидко, надаючи безпеку власнику айфона. У моделі також реалізована підтримка стилуса Apple Pencil. Він не включений у штатну комплектацію.

Продуктивність

Основні зміни торкнулися апаратної платформи. Планшет оснащений потужним 8-ядерним процесором Apple M1, який реалізован у настільних ПК і ноутбуках. Оперативна пам'ять в базових версіях збільшилася до 8 Гб, а в топових - до 16 Гбайт. Вбудовані носії мають об'ем 128, 256 і 512 Гбайт, доступна також версія в максимальній комплектації на 1 і 2 Тбайт. Правда, за таку модифікацію доведеться заплатити чимало.

За продуктивністю iPad Pro 2021 перевершує свого попередника, який і так справлявся з багатьма ресурсоємними завданнями. Апаратна база iPad Pro2020 визнана однією з найпотужніших у світі. Доцільність переходу на новий чіпсет для деяких незрозуміла. Та й продуктивність самого планшета в цілому можна назвати надмірною. Додатки просто не зможуть навантажити систему в повному обсязі.

Автономність

Айпад Про 11 оснащений акумулятором ємністю 28,65 Вт*год, а Айпад Про – ємністю 40,88 Вт*год. Автономний час роботи однаковий і становить 10 годин. Модель з вбудованим стільниковим модулем може пропрацювати без підзарядки 9 годин. У комплект поставки, на відміну від минулорічної версії, входить зарядний пристрій на 18 Вт.

Комунікації

Моделі iPad Pro оснащені Bluetooth 5.0, Wi-Fi 6. У модифікаціях з модулем стільникового зв'язку підтримується 5G. У них же є навігація GPS/ГЛОНАСС, яка відсутня у версії з Wi-Fi. З провідних інтерфейсів виробником передбачений тільки сумісний з з Thunderbolt 3 USB Type-C - з його допомогою можна приєднувати зовнішні монітори з роздільною здатністю 6К.

Камери

Основною камерою тут виступає фронтальна, яка необхідна для якісної відеозв'язку. Розробники зробили на її оновленні основний акцент. iPad Pro 12.9 2021 має модуль з роздільною здатністю 12 Мп зі сверхширокоурольной оптикою (для порівняння попередня версія йде з  роздільною здатністю 7 Мп). У новій версії тильна камера не зазнала змін. Модель отримала колишній фотоблок із надширококутним модулем 12 Мп, світлосилою об'єктива f/1.8 і датчиком глибини TOF 3D LiDAR.

Отже, новий iPad Pro 12.9 M1 (2021) – планшет для тих, кому потрібна продуктивність у майбутньому. Основні зміни торкнулися апаратної платформи, фронтальної камери, прокачані вбудовані накопичувачі. В якійсь мірі він невиправдано потужний – сьогодні просто не представлені програми для iOS, які могли задіяти всю міць процесора Apple M1. iPad Pro 2020 прекрасно справляється з усіма завданнями, тому гнатися за новою моделлю нелогічно. Але ж якщо це перша покупка, то є сенс придбати планшет останнього покоління з запасом потужності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також