Обстріляли ракетами територію американського посольства в Іраку з натяками на війну в Україні (ВІДЕО)

1919 0

Ми у соцмережах:

Обстріляли ракетами територію американського посольства в Іраку з натяками на війну в Україні (ВІДЕО)

У Іраку в районі консульства США впало близько 12 ракет. Припускають, що ракетний удар здійснили з території Ірану.

Як повідомляє «The Jerusalem Post», місцеві жителі опублікували відео, на якому видно, як ракети летять з Ірану. Геолокація демонструє, що одне з місць, звідки летять ракети, є іранський Хасабад, де розміщена воєнна база.

Губернатор Ербіля Омед Хошнау заявив уночі, що невідомо, чи ціллю було консульство США чи аеропорт міста.

Міністр охорони здоров'я Курдистану заявив, що в результаті нападу в суботу ввечері немає поранених або загиблих.

 

Речник Держдепартаменту США назвав це «обурливим нападом», але сказав, що ніхто з американців не постраждав і жодних збитків урядовим об'єктам США в Ербілі не було.

Іранські ЗМІ уже натякнули, що удар – це помста за смерть двох офіцерів Корпусу вартових ісламської революції під час ізраїльського авіаудару в Сирії минулого тижня. Нібито ракетами намагалися поцілити по об’єктах національної розвідувальної служби Ізраїлю. Однак ця версія не є правдоподібною.

За повідомленнями українського журналіста Андрія Цаплієнка у Telegram, в іранських телеграм-каналах про ракетний удар публікують дописи, які натякають на підтримку російського вторгнення в Україні.

Однак найбільш реалістичною є версія, що Росія хоче конфлікту в цьому регіоні через те, що іракський Курдистан може постачати якісну та дешеву альтернативу російській нафті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також