Іран повинен прозвітувати про свої ядерні програми до 31 жовтня

1468 0

Ми у соцмережах:

Іран повинен прозвітувати про свої ядерні програми до 31 жовтня

У п’ятницю рада керуючих МАГАТЕ схвалила резолюцію, в якій Ірану призначається останній термін виконання усіх вимог МАГАТЕ — 31 жовтня. До цього дня Іран повинен довести, що він не веде секретної програми з розробки ядерної зброї, повідомляє Reuters.

Ця резолюція була прийнята під час закритого засідання МАГАТЕ у Відні. Якщо Іран не виконає вимоги МАГАТЕ до 31 жовтня, тоді резолюція відкриє шлях Раді Безпеки ООН для введення санкцій проти Тегерану. Іранська делегація на знак протесту покинула зустріч МАГАТЕ у Відні, на якій обговорювалася ядерна програма Ірану. Представник Ірану в МАГАТЕ заявив, що Тегеран відмовляється прийняти подібну постановку питання. За словами іранського дипломата, «якщо МАГАТЕ введе тимчасовий ліміт для Ірану, то наступним кроком може стати спрямування проблеми в Раду Безпеки ООН, яка може прийняти рішення про введення санкцій».

Глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Мухамед Ель-Барадей закликав Іран до прозорості й проведення ретельніших інспекцій його ядерних об’єктів. Він також заявив, що «абсолютна прозорість — єдиний спосіб для Ірану переконати світову спільноту в тому, що його ядерна програма спрямована на мирні цілі».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також