Ірландець закликав рівнян об’єднатися під прапором заради військових

2191 0

Ми у соцмережах:

Ірландець закликав рівнян об’єднатися під прапором заради військових

Рівне відвідав голова Асоціації українців в Ірландії Микола Круцик. Привіз допомогу військовим у Клеванському госпіталі та анонсував всеукраїнську акцію.

 -     Рівне – перше місто в Україні, де я на разі розповідаю про заплановану нами у 2020 році всеукраїнську акцію «Об’єднані під прапором», - розповів він. – Великий прапор з контурами держави Україна протягом 2020 року подорожуватиме областями України та країнами світу. Свої побажання Україні на цьому прапорі лишатимуть представники діаспори, військові, громадські активісти, студенти. А у 2021 році ми розгорнемо цей прапор на Марші гідності і потім передамо в Національний музей історії.

За словами п. Круцика, мета акції – об’єднати українців у всьому світі, а також привернути увагу світової спільноти до війни на Сході, яка не припиняється вже п’ятий рік поспіль.

Окрім того, волонтер привіз військовим, що проходять лікування у Клеванському госпіталі, допомогу: медикаменти, пледи, підгузники та інше.

Волонтер та член Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України Вікторія Шинкаренко, з якою співпрацює Микола Круцик, додала:

-          Окрім того, 2 лютого в Ірландії ми проведемо велику благочинну акцію в одному з найкрасивіших замків країни – Ballymagarvery Village. В ній візьмуть участь колишні полонені на Донбасі, члені їх сімей та сімей загиблих, діти, ветерани. Збиратимемо кошти на допомогу військовим та членами їх сімей. До слова, замок на цей день в безоплатне користування надав нам ірландець-благодійник після перегляду фільму про полонених жінок «Незламні» та зустрічі з героїнями цього короткометражного фільму. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також