Позитивну дію цибулі на мозок науковці пояснюють її багатим вмістом активних сірчаних сполук. Цибуля не тільки здатна захищати організм від шкідливих мікробів і вірусів. Вчені вважають, що у людини, яка вживає в їжу цибулю, поліпшуються інтелектуальні здібності й пам'ять.
Те, що мозок починає працювати краще після вживання цибулі, пояснюється дією сірчаних речовин, які очищують його і активізують процес виведення з клітин токсинів. Завдяки цьому центральний відділ нервової системи фактично омолоджується, заявили дослідники. Мікроелементи цибулі можуть вплинути не тільки на інтелектуальні здібності, вони сприяють і нормалізації емоційного тонусу людини.
Вчені стверджують, що з'їдаючи в день 150 грамів цибулі, людина отримує половину добової норми вітамінів А і С, п'яту частину від норми калію і кальцію, які покращують роботу серця і є будівельним матеріалом для кісткової системи організму. Крім того, результати деяких досліджень свідчать, що в цибулі є речовини, здатні сповільнювати ріст злоякісних клітин і запобігати появі раку грудей.