Їсти вчорашній рис – не можна: гарнір є небезпечним

432 0

Ми у соцмережах:

Не можна їсти вчорашній рис / Фото Pexels Не можна їсти вчорашній рис / Фото Pexels

Досить часто ми варимо гарніру так, щоб нам вистачило на кілька днів. Це стосується макаронів, гречки, кіноа чи навіть рису. Мало хто задумувався над цим, однак їсти вчорашній рис – погана ідея.

Зі звареним білим рисом слід бути обережними, пише 24 Канал з посиланням на High Speed Training. Звісно, що є продукти, які можна залишати на потім, щоб мати можливість лише розігріти страву й не варити кожного разу щось свіже.

Чому не можна їсти рис
Втім, у списку небезпечних продуктів опинився рис. Виявляється, що якщо його тримати за кімнатної температури й забути поставити у холодильник, то спори, які утворилися під час варіння рису, можуть розмножуватися й виробляти токсини.
У жодному разі не можна їсти кількаденний рис, якщо ви забули його поставити у холодильник. Така необережність може навіть призвести до харчового отруєння, оскільки при кімнатній температурі почнуть розмножуватися бактерії.

Розігрівання їжі на високій температурі не захистить від зараження, оскільки токсини є стійкими до нагрівання. Для того, щоб можна було безпечно споживати рис, одразу після того, як він охолоне – покладіть його в холодильник.

Вжити гарнір потрібно впродовж доби. Якщо ж залишків буде занадто багато, то рис можна поставити в морозилку й збільшити термін зберігання на 2 – 3 дні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

загрузка...

Читайте також