Їсти за двох не варто, головне – різномаїття: що радить UNICEF молодим мамам

Міжнародні фахівці спростовують міф, що матері немовлят мають "сидіти" на самій гречці, щоб в малюка не болів животик.

1 хв. читання
 – Харчування мами в період лактації має бути різноманітним та збалансованим. Не треба «їсти за двох» – норма калорій для мами, яка годує грудьми, на 330-400 кілокалорій на добу вище, ніж вона споживала до вагітності, – пояснюють у Дитячому фондні ООН в Україні (UNICEF Ukraine).
 
Як показує досвід, не варто за радянською традицією навмисне вживати багато молока (щоб своє прибувало) або ж їсти лише гречану кашу на воді без солі та цукру (щоб маля не “обсипало” і не мучили гази в животику). Натомість краще їсти усе, але збалансовано – як крохмалисті продукти, так і молочні, а ще овочі, фрукти, рибу та м’ясо. Головне, прислухатися до свого організму  та стежити за реакцією малюка: якщо на якийсь продукт в раціоні мами у нього виникне алергія, треба звернутися до лікаря.   
 
– Воду та інші напої слід вживати тоді, коли хочеться пити. Кількість молока не залежить від кількості випитої рідини. Під час годування грудьми слід відмовитися від алкогольних напоїв, – додають фахівці UNICEF Ukraine.
 
Поділитися цією статтею