Історія закинутого укриття у Рівному: люди не можуть перебувати в таких жахливих умовах!

801 0

Ми у соцмережах:

Історія закинутого укриття у Рівному: люди не можуть перебувати в таких жахливих умовах!

На вулиці Київській у Рівному знаходиться закинуте бомбосховище, яке може вмістити близько двохсот осіб та має два виходи. Це найближче укриття до будинків за числом 106-А та 108.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Рівнеради Андрій Бернадський розповів Суспільному, що бомбосховище перебуває на балансі Фонду державного майна, тому грошей з бюджету на ремонт приміщення виділити не можуть.

Рівнянин Роман Манзюк в дитинстві проживав у будинку біля бомбосховища на вулиці Київській, 108-А. Чоловік говорить, що укриття не має належних умов для перебування людей під час ракетної небезпеки.

На початку повномасштабної війни місцеві жителі самостійно прибрали приміщення, однак ним не користуються, бо у сховищі потрібно робити ремонт, каже Роман Манзюк:

- Це було б дуже добре, якби воно було відновлене, щоб люди мали справді захист. Сусіди із сусіднього будинку ходили і його тут прибирали. Стукали, щоб його принаймні відкрили, бо іншого тут немає.

Територію, на якій розташоване укриття, орендує станція технічного обслуговування. Вхід до сховища завжди відчинений для людей, про це Суспільному розповіла директорка підприємства Ольга Шихутська:

- У бомбосховище двері ми не замикаємо. Те, що там відбувається всередині, повірте, це не моє. Я не опікуюсь тим, що там є, що там було. Ворота закриті, але хвіртка завжди є відкритою.

У червні 2023 року бомбосховище на вулиці Київській, 108-А вилучили з карти укриттів Рівного.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також