Іван Надєїн: Ми порадились і я вирішив?

1232 0

Ми у соцмережах:

Іван Надєїн: Ми порадились і я вирішив?

Українська футбольна спільнота активно обговорює рішення президента «Вереса» звільнити тренера команди Юрія Вірта після перемоги в останньому матчі, яка зберегла для клубу місце в елітному дивізіоні.

Попри підтримку, висловлену Юрію Вірту з боку команди і уболівальників, Іван Надєїн наполіг на саме такому рішенні. На засіданні наглядової ради народного клубу що відбулося на наступний день, президент «Вереса» оголосив про власну заяву Юрія Вірта про звільнення і згаданій раді залишилось лише з цим рішенням погодитись. Далі Іван Надєїн запропонував призначити нового тренера, що також не викликало жодних заперечень. На запитання, що виникли чи ще можуть виникнути після цього, кореспондент «Рівного Вечірнього» попросив відповісти особисто Івана Надєїна:

Ваше рішення змінити тренера не обговорюється, оскільки ви є фактичним власником клубу, вкладаючи в нього особисті кошти. Поясніть тоді, навіщо було влаштовувати «затвердження» цього  звільнення?

-  Згідно повноважень, наглядова рада Публічного акціонерного товариства погоджує кадрові та інші питання діяльності клубу. Юрій Вірт сам написав заяву на звільнення. Питання було вирішено. Тому обговорення його відставки на наглядовій раді стало формальністю. 
 
Причини звільнення Юрія Вірта, названі вами публічно, виглядають непереконливо – команда з найменшим бюджетом в чемпіонаті заздалегідь не могла претендувати на щось більше. А зі спортивної точки зору різниці між десятим місцем, якого ви вимагали від тренера на початку сезону, і тринадцятим, яке посів «Верес», немає жодної. Чи можете ви назвати справжню причину відставки тренера?

- Почнемо з того, що наш бюджет не найменший. Знаю принаймні ще дві команди, у яких зарплати футболістів нижчі ніж у «Вересі». Але ж у нас великі преміальні за перемогу. Тому за умови успішної гри наші гравці дуже навіть нормально заробляють.  Щодо відставки, то я був перший, хто підтримав Юрія Вірта після серії невдач, коли більшість уболівальників виступала за його звільнення. Навіть після провального матчу з «Колосом» я наполягав на тому щоб дати тренеру допрацювати до завершення сезону. Сезон ми завершили не там, де домовлялися і це факт! Тому і було прийняте рішення щодо припинення нашої співпраці. Але ми завершили співпрацю на мажорній ноті, після 4 років роботи. Ми залишились друзями.
 
Чим викликаний ваш вибір на користь Сергія Лавриненка, чия команда «Інгулець», маючи більший бюджет восени виступила гірше за «Верес», і якого за це звільнили? Чи були інші кандидати і чому було ухвалене саме таке рішення?

- Інші кандидати були. Щонайменше п’ятеро. Але з різних причин ми не домовились. Знову ж таки через невідповідність нашого бачення стратегії розвитку команди. Були такі, чиї пропозиції щодо розвитку команди нам підходили, але у нас наразі немає на це коштів. Тому найбільш оптимальним мені здався варіант з Лавриненком. У нас була особиста розмова. Можу сказати, що він мене переконав у своїй здатності досягти з «Вересом» прогресу. Хоча, звісно, ніхто не від чого не застрахований. 
Чи не здається вам що ваші дії нічим принципово не відрізняються від дій інших власників українських футбольних клубів, які не оголошують себе «народними»?

- Дуже навіть відрізняються. Ми в прямому ефірі обговорювали кандидатуру нового головного тренера. Це бачили вболівальники, інші акціонери. Вони задавали питання через свого представника в наглядовій раді. Кожен із членів міг висловитися і проголосувати. І якщо б більшість не проголосувала, то ми б шукали іншого кандидата. Я думаю, це вперше в прямому ефірі обирали тренера футбольного клубу УПЛ.  На наглядовій раді все пройшло зовні спокійно. Представник уболівальників утримався за призначення Лавриненко, але він опинився у меншості. 
 
Чи впевнені ви що безпрецедентна медійна активність клубу допомогла команді досягти результату, а не навпаки?

-  Дивлячись про який результат ми говоримо. Коли про комерційний, то наша активність у медіа зробила «Верес» дуже популярним що дозволило нам залучити до клубу додаткових спонсорів. Наскільки мені відомо, напевно, більше за нас грошей від спонсорів одержав лише «Шахтар». Серіал про клуб дивилися сотні тисяч людей і чи не всі вони після цього стали дивитися наші матчі. На жаль, поки що лише по телевізору та в ютубі. Коли ж казати про чисто спортивну сторону нашої медійної «розкрутки», то я не бачу зв’язку між медіа активністю і спортивними результатами. Але назад дороги немає – ми і надалі будемо максимально розповсюджувати інформацію про нас всюди де це можливо.   
      
Чи можна дізнатися про подробиці угоди з Сергієм Лавриненком. Чи є в ній зобов’язання тренера досягти певного результату, за невиконання якого він може бути звільнений? Коли є, то яке саме місце має посісти «Верес» у наступному сезону аби тренер не втратив роботу?

-  Коли вас цікавить зарплатня, то вона у Лавриненка буде поки що нижчою, ніж була у Вірта. А далі все буде залежати від результату. В разі коли «Верес» посяде місце нижче десятого, керівництво клубу матиме право звільнити тренера. А чи скористається клуб цим правом покаже життя. Сподіваюсь, що місце буде вище десятого!
 
Хто реально буде вирішувати питання комплектації команди? Ви чи Лавриненко?

-Такого щоб тренер привів за собою групу гравців, вимагаючи взяти їх на контракт, не було і не буде. Ми будемо пропонувати тренеру гравців, якихось буде пропонувати тренер. А потім разом будемо вирішувати, хто нам потрібен, а хто ні.
 
Чи відповідають дійсності чутки про те, що в тісно співпрацюєте з сумнівно відомим футбольним агентом?

 

- Із цим агентом, наскільки я знаю, співпрацює вісімдесят відсотків наших футболістів. І навіть тренер національної збірної Сергій Ребров. У нас же лише один його гравець – Семен Вовченко. І то, коли ми його брали із Тернополя, робили це напряму. А про агента дізнались вже потім. Тому не довіряйте чуткам, а коли що не ясно – звертайтеся! Наш клуб і я особисто завжди відкриті і готові відповісти на всі запитання.               


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також