Із Білорусі вже вивезли до росії понад 2,5 тисячі загиблих військових

1406 0

Ми у соцмережах:

Із Білорусі вже вивезли до росії понад 2,5 тисячі загиблих військових

Білоруська служба Радіо Свобода повідомляє, що у шпиталях Гомельської області Білорусі продовжують лікувати поранених російських військових.

Як розповіли кореспондентам Радіо Свобода місцеві жителі, їх привозять з України як сушею, так і гелікоптерами до білоруської Наровлі, потім везуть у Мозир і Гомель, а трупи – потягами і літаками до Росії.

«Ми були з побутовою раною в мозирському шпиталі. Там стільки поранених росіян лежить – просто якийсь жах. Страшенно понівечені. Неможливо слухати їхні стогони на всю лікарню», – повідомило Білоруській службі Радіо Свобода джерело в Гомельській області.

«Тільки в неділю в Мозирі зробили операції приблизно сотні росіянам. Вже в понеділок «закинули» в лікарню ще більше. До їх лікування та хірургічних операцій залучаються всі лікарі, в тому числі терапевти та отоларингологи. Щоправда, допомога місцевим жителям надається, але незабаром з цим можуть виникнути проблеми», – поділилося джерело, пов’язане з медициною в Мозирі.

Як пояснюють джерела, інформація надходить не безпосередньо від лікарів – навіть медсестри підписували угоду про нерозголошення такої інформації, побоюючись розірвання контракту.

Журналісти отримали свідчення про переповнені російськими військовими лікарні і морги у Гомелі та Мозирі.
Тим часом у Наровлі створили повноцінний польовий шпиталь.

«На території колишньої автобази – багато військових наметів. Там у них також є і польова кухня, і пральня. Порахувати поранених навряд чи можна, але їх явно сотні. Місцевих туди не пускають. Якісь діти крутилися, може, щось знімали – так їх міліція «пов’язала», потім до батьків приїжджали. Над польовим шпиталем щодня кружляють гелікоптери, які прилітають з України. Склалося враження, що поранених почали привозити не лише ПАЗами з червоним хрестом, як раніше, а й гелікоптерами. Поранені недовго залишаються в Наровлі. Їх тут «латають» і везуть у Мозир та Гомель. Трупи – потягами з Мозиря і у Росію», – розповіли наровляни.

Інше джерело з Наровлі розповідає, що з райцентру хочуть зробити щось на кшталт військового містечка.

«Зараз у нас багато техніки та військових. Вони займають різні об’єкти, які не використовуються. На базі колишнього райзагу (районного заготівельного товариства. – Ред.) ремонтують зламану в боях в Україні техніку», – повідомило джерело.

Медик із Гомеля на умовах анонімності повідомив Білоруській службі Радіо Свобода, що планову допомогу жителям Гомеля та Мозиря надають.

«Люди панікують, але поки що і допомога надається, і ліків вистачає. Що буде далі, поки невідомо. Думаю, що будуть проблеми з протиправцевими препаратами», – зазначив медик.

Інше джерело повідомило, що станом на кінець минулого тижня з Гомельської області вивезли понад 2,5 тисячі трупів – потягами та літаками до Росії.

Росія просто вигадує свої дані про втрати, каже в інтерв'ю Радіо Свобода австрійський експерт з безпеки

«Їхніми танками мали б керувати привиди» – австрійський експерт про офіційні втрати Росії

12 березня Білоруська служба Радіо Свобода повідомляла, що шпиталі й морги у кількох білоруських містах – Гомелі, Мозирі та Наровлі – переповнені російськими військовими, які надходять від початку вторгнення в Україну. При цьому, як повідомлялося, білоруські медики підписали угоди про нерозголошення такої інформації, у деяких випадках – при погрозах звільнення. Тоді ж повідомлялося, що перед тим тіла російських військових, «яких було нереально багато», у Мозирі повантажили у потяги ВАТ «Російські залізниці».

За повідомленнями, у Гомельському центрі радіаційної медицини з початку війни РФ проти України приймали поранених росіян. Там працюють російські медики. Поранених доставляють до госпіталю в Костюківці, лікарні швидкої допомоги та обласної клінічної лікарні.

Підрахунок втрат РФ ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій. Генштаб ЗСУ каже, що втрати особового складу РФ у війні проти України наближаються до 14 тисяч. Війна Росії проти України триває 21-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України». Росія називає значно менші втрати російських військ, що діють в Україні. Незалежного підтвердження даних про втрати армії РФ в Україні наразі немає.

Американські військові заявляли, що частина запущених Росією в Україну ракет все ж залетіла з території Білорусі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також