Із життя «бурштинових королів»

5345 0

Ми у соцмережах:

Із життя «бурштинових королів»

Миколу Кушніра, призначеного торік головою Рокитнівської райдерждадміністрації, знають і за межами району — за його ексцентричний характер та немалі статки. А недавно на всю країну “прославилися” і його невістка Вікторія з сином Захаром.

Кушніри Лариса Вознюк розповідає:

— Захар знає Вікторію з самого дитинства. Його батько Микола Кушнір хрестив мого старшого сина, щороку приходив вітати з днем народження. У нас з кумами були хороші стосунки. Коли Захар з Вікторією одружився, я просила його до нас більше не приходити, щоб дружина не ревнувала, бо про її гонор у Рокитному знають всі. Але Захар наполягав, що вони з Регіною друзі.
кушніри
Вікторія та Захар Кушніри
П'ятого листопада донька була у своїй кімнаті в гуртожитку разом із 10-річним племінником, коли туди прийшла Вікторія зі своєю подругою, заявивши моїй доньці: "Шлюхо, виходь!". Коли ж Вікторія вийняла пістолет, то донька, злякавшись за племінника, одягла пальто і вийшла. Її взяли попід руки і вивели з гуртожитку. Донька не кричала, боялася, що Кушнір вистрілить. Надворі чекали ще дві подруги — Жанна та Юля. Регіну посадили в машину, сказали, що везуть її на "очну ставку з Захаром". Привезли за понад 200 кілометрів у кафе, що належить Кушнірам. Там вже нікого не було. Мою доньку почали бити. Посадили на стілець, тримали руки і обрізали їй довге красиве волосся, сказавши, що на цьому її муки тільки починаються. Коли Захар приїхав, спершу був здивований, а потім і сам приєднався до побиття Регіни. Били в обличчя, ногами, кинувши на землю. Віскі їй лили в обличчя. І час від часу виходили курити. Під час одного з таких перекурів Регіна почула, як у двері кафе хтось стукає. Побачивши двох далекобійників, почала плакати і просити врятувати її. Регіна сіла у вантажівку і, попросивши телефон, зателефонувала мені. Донька під час телефонної розмови плакала і повторювала, що її хочуть вбити. Я зателефонувала сину, ми взяли з собою двох правоохоронців і на його авто поїхали до Олевська, куди доньку завезла вантажівка. Рокитнівські правоохоронці довго вагалися, чи відкривати кримінальне провадження, бо ж йдеться про сина голови РДА. У кафе тільки наступного дня виїхали в обід, коли там вже встигли і волосся зрізане замести, і кров змити. Свідчення брали взагалі через кілька днів. У Миколи Кушніра — чималі зв'язки, я не вірила, що рокитнівські правоохоронці доведуть справу до кінця, а тому написала клопотання, щоб цим займалися слідчі не з Рокитнівщини. Тепер Кушніри кажуть, що Регіна їм винна 50 тис. грн., які їй нібито позичили без розписки. Для чого? Кушніри думають, що їм можна все. Захар скуповує бурштин. Де б він стільки ще грошей взяв, щоб купити рік тому кафе та їздити на таких дорогих авто? Він ніде не працював ніколи. Вікторія колись працювала у поліклініці, але її звідти вигнали через скандали та пиятику. Тепер має свій салон краси у Рокитному. А сам Микола Кушнір, кажуть, кришує незаконний видобуток бурштину і має кілька своїх мотопомп. Я ж хочу добитися тільки справедливості та відстояти честь своєї доньки.
микола кушнір Микола Кушнір, голова Рокитнівської РДА:
— Кілька місяців про це мовчали, а тепер раптом заговорили, почали приплітати БПП, Василя Яніцького. Вважаю — це політичне замовлення "Батьківщини", яка хоче в районі набрати голосів. Знаю навіть, хто замовник. Я поламав чимало корупційних схем в районі, і попередникам це не до вподоби. Йдеться про звичайну "битовуху" — жінка приревнувала свого чоловіка і набила морду коханці. Тільки недавно з сином та невісткою про це поговорив. За їхніми словами, Регіна прийшла до Віки і сказала, що Захар з нею не буде, що її любить. Не було ніякого побиття, ляпас тільки. Наскільки мені відомо, не було з чого навіть побої знімати. Але дітям я сказав, що оскільки я людина публічна, вони мають знати, як поводитися. Син у мене підприємець. Бурштин в районі тільки лінивий не скуповує. Але я сина за цим не бачив. Хату, в якій він живе з дружиною, я йому подарував. Свій будинок збудував давно, все-таки на посаді я з минулого року, а до того був не останньою людиною у бізнесі. Так, маю свою кінну ферму, 15 коней на ній... До речі, говорять ще, що я нібито сину віддав водойму в оренду на 50 років. По-перше, в оренду Захар взяв пляж, по-друге, на п'ять років, облагородив його, прибирає там і за вхід ніхто плату не бере. А по-третє, договір оренди підписали ще за 1,5 року як я прийшов на посаду.
ГУ Нацполіції області повідомляє, що кримінальне провадження щодо побиття Регіни Вознюк розслідує слідчий Кузнецовська, а нагляд веде сарненська прокуратура — за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження). Проте будь-яких зрушень у розслідуванні нема, бо "новий слідчий тільки недавно отримав справу", а сама Регіна нібито відмовлялася давати покази. Зазначимо, що керівник рокитнівської "Батьківщини" Руслан Дубовець заперечує причетність "Батьківщини" до справи.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також