«Їжа була недосолена, але смачно» - як проходять перевірки їдалень у школах Рівного

1211 0

Ми у соцмережах:

«Їжа була недосолена, але смачно» - як проходять перевірки їдалень у школах Рівного

Чиновники взялися перевіряти, чим же харчують місцевих школярів?

Враженнями від візиту до однієї із шкіл Рівного поділилася заступниця міського голови Марина Кузмічова. І від завтра вона обіцяє провідати ще декілька закладів:

 - Про шкільне харчування можна говорити багато... Кінець тижня дав початок перевіркам їдалень у наших школах. Першим став ліцей 15. Тендер в цій школі виграло ТОВ "Рамедас Україна". Ніхто не очікував перевірки, візит був випадковим.
 
1. В їдальні чисто, до кухні також претензій не було.
2. Посуд, здебільшого, новий.
3. Смачно. Їжа недосолена, згідно нових стандартів, але смачно.
4. Меню збалансоване. Овочевий борщ, парова котлетка, кукурудзяна каша або макарони, салат капустяний, узвар.
5. Порції достатні, щоб наїстися.
 
Під час куштування страв прийшли діти. Частина діток дістали свій ланч бокс. Один хлопчик мав повний бокс печива. Інший копчену ковбаску та сир. Козак, з хлібом та огірком в руках, бравурно розповів, що мав 5 сосисок, котрі з'їв раніше. Дивлячись на ланч бокси і порівнюючи меню, явна перевага у свіжозготованих стравах.
 
З негативного:
 
"Рамедас" змінив 4 команди кухарів, під тиском батьків та адміністрації школи, адже були постійно обгрунтовані скарги.
 
Та позитивним є той факт, що підприємець реагує на зауваження і підбирає новий персонал.
 
Не завжди батьки справедливі у своїх судженнях, оцінюючи страву по фото. Пропоную представнику батьківського комітету зв'язуватись з керівництвом закладу, розпитати все та разом з ними, протягом тижня, покуштувати меню, задля контролю. Часом звичайна рисова каша, що на фото у дитячому телефоні, може бути смачною, а дитина просто не любить недосолений продукт і скаржиться. Кожний підприємець, що виграє тендер гарантує годувати наших з вами дітей якісно, згідно прописаних вимог. Та звісно, тендерна документація не дає змоги скуштувати та перевірити якість харчування. Лише постійний контроль адміністрації закладу та батьків дає гарантію добросовісного виконання вимог угоди. Управління ж освіти та я здійснюємо перевірки. І так, випадки бувають різні...
З понеділка завітаю ще в декілька закладів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також