Ізраїль завдав удару по сирійській авіабазі, яку використовувала Росія

1125 0

Ми у соцмережах:

Ізраїль завдав удару по сирійській авіабазі, яку використовувала Росія

13 листопада ізраїльські ракети влучили у велику авіабазу Шайрат у сирійській провінції Хомс.

 Відомо про загибель двох військових, поранено ще трьох.

Про це пише Reuters із посиланням на державне інформагентство Сирії SANA.

Журналісти зазначили, що авіабаза в Шайраті нещодавно використовувалася іранськими військово-повітряними силами. Але, крім того, ця база використовується російськими військовими, що дислокуються в Сирії.

Джерела додали, що удару завдали по злітно-посадковій смузі. Співрозмовник з кола військових пояснив, що за останні три роки російські війська значно розширили військово-посадкову смугу та підземні споруди в Шайраті, включно з укриттями для літаків.

"Джерела в силових структурах повідомляють, що Росія, яка зберігає значну військову присутність в Сирії, розмістила війська біля авіабази Шайрат і використовує цю авіабазу", – заявило агентство.

Співрозмовники в розвідці також зазначили, що останніми місяцями Ізраїль посилив удари по сирійських аеропортах і авіабазах, аби завадити використанню Іраном повітряних ліній для постачання зброї союзникам у Сирії та Лівані.

Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великій Британії, повідомила, що внаслідок учорашнього удару було знищено склад іранських повстанців та "Хезболли".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також