Як обрати плитку під мармур

505 0

Ми у соцмережах:

Як обрати плитку під мармур

Чи відомо вам, яке покриття підлоги є найактуальнішим і найстильнішим, на думку більшості людей? Відповідь одноголосна. Це плитка під мармур. Адже настільки різноманітного за зовнішнім виглядом і пристосуванням покриття для підлоги просто немає. Які особливості та переваги мармурової плитки, як її правильно обрати на сторінці https://etalonk.com/catalog/plitka/mramor? Зараз ми будем надавати вам поради з цього приводу.

Особливості матеріалу для плитки під мармур

Матеріал, з якого виготовляється плитка під мармур, став заміною класичному дорогому мармуру. Крім того, що він дуже схожий за своїм зовнішнім виглядом на оригінал, то він ще й набагато міцніший, значить стійкіший до пошкоджень. Варто також зазначити, що справжній мармур потребує особливого догляду, адже він сам по собі достатньо пористий. Чого не скажеш про плитку під мармур, яка має гладку поверхню. Догляд за нею надзвичайно простий. Для того, щоб плитка під мармур завжди мала привабливий вигляд, варто всього лише мити підлогу звичайною водою, до якої при особливих забрудненнях ви можете додати засіб для миття.

Щодо особливостей, то варто також сказати про велике різноманіття візерунків, які до того є ще й дуже реалістичними. Ви можете обрати будь-який візерунок на свій смак, а завдяки сучасним цифровим технологіям візерунок стане точною копією вашого вибору.

Переваги плитки під мармур

Деякі із переваг вже було названо вище, але це лише маленька частина від усіх, які можна представити. Крім легкого догляду, варто також назвати те, що в результаті взаємодії плитки з будь-якими хімічними речовинами жодної реакції не відбудеться. Тобто, такий виріб може розташовуватися навіть у тих приміщеннях, де присутня значна кількість хімічної продукції. З такою плиткою вам не доведеться хвилюватися про те, що вона якимось чином змінить свій колір чи текстуру, бо цього точно не станеться.

Якщо брати в порівняння плитку з натурального мармуру і зроблену під мармур, то доторкнувшись до обох варіантів, ви зрозумієте, що перший варіант значно тепліший та комфортніший на дотик, ніж натуральний матеріал. Це, насправді, є значною перевагою, бо ваші ніжки не будуть замерзати, коли ви ходитимете по цій поверхні. Варто підмітити, що плитки такого плану довгий час зберігатимуть свій привабливий вигляд, тому можна сказати, що це один із найдовговічніших матеріалів. Завдяки тому, що вибір кольорів різноманітний, ви можете робити з виробами будь-який дизайн і використовувати будь-де. Звісно, найсуттєвішою перевагою є різниця у ціні. Завдяки помірній ціні плитка під мармур є набагато доступнішою і вигіднішою.

Як обрати продукцію

Поради під час вибору плитки:

• У першу чергу під час вибору плитки під мармур головним завданням буде правильно підібрати розмір. Це варто робити з урахуванням площі приміщення. Зокрема, якщо габарити вашої кімнати достатньо великі, то правильним рішенням буде обрати велику плитку, скажімо, 60×60 см. Якщо ж кімната є достатньо маленькою або це приміщення ванни, то хорошим рішенням буде придбання виробу дрібного формату, не більше ніж 30×30 см.

• Після вибору розміру вся увага переходить на колір плитки. Завдяки сучасним технологіям ви зможете обрати той колір, який чудово підійде саме для вас. Зокрема, якщо у вас кімната виконана у світлих, пастельних кольорах, то правильно буде обрати такого ж кольору і плитку. При такому рішення ваша кімната виглядатиме набагато більшою.

• Зверніть увагу на текстуру. Вона буває двох видів: однорідної та неоднорідної. Обирайте перший вид, якщо у вас базовий дизайн. Проте, якщо ви вирішили поекспериментувати у своєму приміщенні з певними акцентними елементами, то вам варто обрати все ж виріб під мармур неоднорідної текстури. Адже в такому разі кімната виглядатиме довершеною, всі елементи у ній поєднуватимуться.

Фактура матеріалу

Останнє, на що варто звертати увагу, то це на фактуру плитки. Вона, як і в попередньому варіанті, буває двох видів – глянцева і матова. Глянцеву поверхню варто обирати, якщо ви візуально хочете розширити площу своєї кімнати. Наприклад, якщо у вас стелі невисокі, то глянцева плитка додасть висоти. Другий варіант, тобто матову продукцію, чудово обирати для ванної кімнати, адже вона не ковзає навіть тоді, коли є мокрою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також