Як вибрати хороший лінолеум: які бувають, на що звертати увагу

281 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати хороший лінолеум: які бувають, на що звертати увагу

Лінолеум – це універсальне покриття для підлоги, придатне для будь-якого приміщення. Його використовують у квартирах, лікарнях, дитячих садках, школах та супермаркетах. Його головна перевага – міцність та довговічність. Покриття тримається на підлозі більше 5 років, і навіть часта ходьба не псує і рве його - за умови, що лінолеум буде якісний.

Щоб придбати якісне покриття, потрібно знати, на що звертати увагу при виборі. Лінолеум має бути зносостійким, екологічним, повинен зберігати температуру та затримувати звук. Якщо ви хочете покриття з усіма цими якостями, можна купити лінолеум в https://smaragd-bud.com.ua/katalog/linoleum/. Там великий вибір різних видів підлогових покриттів: від моделей для дитячих кімнат до тих, які витримуватимуть постійний тиск підошв в офісі.

Види лінолеуму

Є кілька видів лінолеумів для різних потреб, але простіше їх класифікувати на натуральні та штучні.

Натуральні

Натуральний лінолеум із джутової основи. Його роблять із лляної олії, з'єднаної деревної та пробкової муки. Ще бувають покриття з деревних смол та природних барвників.

Такий лінолеум прослужить не менше штучного і буде приємніше виглядати. Через те, що він зроблений повністю з натуральних матеріалів, його часто використовують у дитячих садках, лікарнях та дитячих кімнатах у будинках. Діти та дорослі можуть бігати, скакати та валятися на ньому, не боячись, що він викличе алергічну реакцію.

На звороті натурального лінолеуму написано, що він пожежобезпечний і не виробляє статистичну електрику. А ще перешкоджає розмноженню бактерій та вірусів.

Недолік такого покриття – висока ціна та складність укладання. Самому натуральний лінолеум важко укласти, для цього часто викликають фахівців.

Штучні

Штучне покриття більш універсальне. Його роблять із поліестеру, повсті, вінілу та інших синтетичних матеріалів. Такий лінолеум не боїться високої вологи та сухості у приміщенні. Він витриваліший, бувають багатошарові покриття спеціально для місць скупчення людей. Таке покриття відмінно підійде для офісів, шкіл та державних приміщень - тобто там, де потрібно багато лінолеуму хорошої якості за недорого, але причіпки до його якостей мінімальні.

З переваг штучного лінолеуму:

• його можна перефарбувати хоч кілька разів, на відміну від натурального;

• його просто укладати та міняти при необхідності. Може, впорається й нефахівець;

• не потрібні спеціальні засоби для догляду, можна мити водою та будь-яким миючим.

На що звертати увагу при виборі

Виділимо кілька важливих пунктів.

• Дивіться на зворотний бік покриття. Там мають бути позначки, які говорять про те, що він не виробляє електрику, має антибактеріальні властивості та ін.

• Колір. Від кольору підлоги залежатиме сприйняття кімнати. У спальню краще обрати теплі тони молочних відтінків: бежеві, наприклад. У дитячу кімнату краще обрати веселі, яскраві кольори. Є багато видів натурального лінолеуму з такими кольорами.

• Якщо вам потрібно, щоб підлога зберігала тепло, дивіться на її товщину та матеріали виготовлення. Натуральні матеріали тепліші, але штучні часто мають кілька шарів.

• Звукоізоляція у всіх видів лінолеуму схожа. Для кращого ефекту краще прокласти додаткову підкладку для ізоляції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також