Ніжні, ситні й смачні — це про кабачкові оладки, які готують за цим рецептом. Їх можна готувати з твердим сиром, а також фетою та бринзою, так вони будуть набагато смачнішими. Для пікантності додайте тертий часник та спеції.
Інгредієнти: 800 г молодих кабачків (якщо старі — то зняти шкірку); 2 яйця; 150 г розсольної бринзи; невеликий пучок петрушки; 30 г манної крупи; сіль та перець за смаком; олія для смаження.
Спосіб приготування
- Кабачок натріть на велику тертку, додайте сіль, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб він пустив сік. Після цього добре відіжміть зайвий сік.
- До кабачка додайте дрібно порізану петрушку, перець, трохи солі, манну крупу та яйця, перемішайте.
- Бринзу поріжте маленькими кубиками і додайте в тісто, акуратно перемішайте.
- У розігріту сковороду налийте олію, викладіть порційно оладки (десь по 1 ст. л.) і обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору на середньому вогні.
- Готові оладки викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутися зайвої олії.