Кабмін на місяць закрив кордони України для іноземців

769 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Кабмін на місяць заборонив в'їзд в Україну іноземцям через ситуацію з коронавірусом, але з винятками для транзиту та низки категорій. Рішення ухвалили сьогодні на засіданні уряду. Адаптивний карантин в Україні продовжили до 1 листопада .

Про це повідомила "Європейська правда".

"Проєктом передбачається на термін дії карантину тимчасово заборонити в'їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства, крім певних категорій осіб", - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, заборона не поширюється на іноземців, які їдуть через Україну транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд протягом двох діб; які навчаються в Україні; проходять військову службу в ЗСУ; постійно проживають на території України та мають відповідну посвідку; визнані біженцями або особами, які потребують додаткового захисту; є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членами їхніх сімей або перебувають на запрошення МЗС України тощо.

На цей час постанова ще не опублікована та в ній можливі зміни.

"Дана постанова після публікації завтра, тобто ми її зараз доопрацьовуємо з урахуванням зауважень, вступає в дію з суботи 29 серпня цього року і діє до 00 годин 28 вересня протягом цих 30 днів в тій редакції, яка була озвучена Арсеном Борисовичем Аваковим, з урахуванням пропозицій, які були озвучені членами Кабінету міністрів", - заявив Денис Шмигаль.

Напередодні повідомлялося, що уряд розглядає можливість на 30 днів заборонити в’їзд іноземцям з країн, які знаходяться у "червоному списку" України, але не йшлося про загальну заборону.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також