Кабмін визнав спроможними тільки чотири новостворені громади на Рівненщині

3015 0

Ми у соцмережах:

Повчанська сільрада

Загалом в Україні, за оцінкою уряду, 175 об’єднаних територіальних громад, в яких перші місцеві вибори відбулися у 2017-2018 роках, є фінансово спроможними.

На Рівненщині такими визнано чотири ОТГ: Дядьковицьку та Корнинську у Рівненському районі, Старосільську у Рокитнівському (вибори там відбудуться у грудні) та Повчанську на Дубенщині, де вибори пройшли у квітні цього року.

За словами Ірини Кондратюк,  радниці з питань місцевих бюджетів Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, визнання спроможності свідчить, що  громади можуть забезпечити високий рівень свого життя.

«Спроможні громади здатні самостійно забезпечити належний рівень надання послуг, зокрема, у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства. І спроможна ОТГ переходить на прямі міжбюджетні відносини, збільшує базу оподаткування, має підтримку міжнародних донорів, а головне – має можливість самостійно розпоряджатися своїми фінансами», - наголошує пані Кондратюк.

Зазначимо, що більшість створених ОТГ на Рівненщині є фінансово неспроможними. Деяким бракує коштів навіть на утримання власних апаратів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також