Какао допоможе від тромбозу

977 0

Ми у соцмережах:

Какао допоможе від тромбозу

У світі дуже розповсюджені захворювання, пов'язані з серцево-судинною системою. Мова йде в тому числі й про таке порушення кровообігу, як тромбоз. Особливо актуальною ця проблема стала в період пандемії COVID-19. Адже тромбоз — часте ускладнення коронавірусної інфекції.

Для зниження ризику тромбоутворення багато людей приймають ліки. Однак результат можна поліпшити, якщо ще й скоригувати харчування. Експерти рекомендують вживати три напої, які позитивно впливають на стан судин.

За словами вчених, гранатовий сік може виступити в ролі засобу для розрідження крові. Справа в тому, що компоненти, які містяться в гранатовому соці, діють таким чином, що тромбоцити перестають утворювати тромби. В результаті в судинах залишається «просвіт», і кровообіг не порушується.

Какао є джерелом поліфенолів, які також позитивно впливають на тромбоцити. Фахівці відзначають, що какао має позитивний вплив на серцево-судинну систему в цілому. Однак для того, щоб продукт «спрацював», необхідно відмовитися від додавання в нього цукру.

До складу липового чаю входять антиоксиданти, які знижують ризик серцевого нападу та ішемічної хвороби серця. При вживанні липового чаю поліпшується і стан шлунково-кишкового тракту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також