З’явився ще один привід, щоб вранці або ввечері насолоджуватися чашкою гарячого какао. Причому з користю для здоров’я. Під піною в цьому смачному напої ховаються антиоксиданти, здатні запобігати раковим захворюванням. Причому їх удвічі більше, ніж у червоному вині й утричі більше, ніж у зеленому чаї.
З’явився ще один привід, щоб вранці або ввечері насолоджуватися чашкою гарячого какао. Причому з користю для здоров’я. Під піною в цьому смачному напої ховаються антиоксиданти, здатні запобігати раковим захворюванням. Причому їх удвічі більше, ніж у червоному вині й утричі більше, ніж у зеленому чаї. Вчені давно знали, що какао містить антиоксиданти, але досі ніхто не порівнював їх вміст відносно інших продуктів. Дослідники з департаменту продуктових досліджень і технологій університету Корнуолла, які взялися за цю справу, довели, що за вмістом корисних речовин какао випереджає інші напої, а значить, здатне ефективніше запобігати раковим, серцевим захворюванням та іншим хворобам. У принципі, шоколад не повинен дуже відставати від какао за вмістом цих речовин. Проте користь для здоров’я від його вживання залишається сумнівною — через велику кількість у ньому насичених жирів.