Вживання цього напою знижує ризик розвитку гіпертонії. Крім того, продукт захищає від цукрового діабету і навіть від онкологічних захворювань.
Вживання гарячого какао сприяє зниженню кров'яного тиску. Ця властивість пояснюється наявністю у його складі флавонолів. Ці сполуки підвищують рівень азоту і розширюють судини. В результаті симптоми артеріальної гіпертензії пом'якшуються.
Крім того, какао є джерелом катехінів і антоціанів. Дані сполуки також корисні для серцево-судинної системи. Ще однією перевагою какао є позитивний вплив на центральний орган нервової системи — мозок, робота якого активізується.
Какао корисне і для тих, хто страждає на цукровий діабет другого типу. Крім того, в деяких випадках вживання какао приводить до загибелі ракових клітин.