В ягодах калини міститься багато вітаміну С, який допомагає впоратися із симптомами застуди, нормалізувати температуру, зміцнити імунітет.
Чай з калиною. Для його приготування згодяться як свіжі, так і заморожені ягоди, також можна використовувати калину, перетерту з цукром. Найкраще заварити склянку зеленого чаю та додати до нього 2 ст. л. подрібнених ягід калини. Перемішати і через 10 хв. додати 1 ч. л. меду. Калина з медом. Перетерти ягоди і отримане пюре змішати з медом (1:1). Cуміш розкласти в баночки, поставити в холодильник і вживати кілька разів на день по 1 ст. л. Відвар калини з медом. Одну столову ложку ягід калини слід залити склянкою гарячої води і варити на повільному вогні 10 хв. Охолодити і та пити з медом по 1 ст. л. тричі на день через півгодини після їди. Калина здатна знижувати артеріальний тиск, тому не рекомендована гіпотонікам. Також лікування калиною не рекомендоване вагітним жінкам, особам з підвищеним згортанням крові, схильним до тромбозів. Калину фахівці не радять вживати при підвищеній кислотності шлунка, хворобах нирок, подагрі.