Калорійність суші: скільки калорій в ролах?

394 0

Ми у соцмережах:

Калорійність суші: скільки калорій в ролах?

Збалансоване харчування є одним з найважливіших принципів здорового способу життя, який зараз намагається вести більшість сучасних людей. Щоб дотримуватися його, варто знати не тільки про склад їжі, а ще й її поживну цінність. Зокрема, популярних смаколиків, таких як суші. Це одна з улюблених страв українців, тому важливо розібрати її за цим критерієм. Отже, якщо ви вирішили замовити суші від Александр Санн чи іншого закладу, ознайомтеся з інформацією, яку ми підготували в статті.

Чи калорійні суші?

Калорійність ролів цікавить багатьох людей, які слідкують за своїм харчуванням та дотримуються певних норм. І, це не дивно, адже страва містить в собі одразу кілька інгредієнтів, кожен з яких має певну поживну цінність. Зокрема, класичний рулетик складається з рису, просоченого сумішшю з рисовим оцтом, листу водоростей, крем-сиру, овочів та морепродуктів.

Проте, в меню закладів представлено безліч інших варіацій. Серед них повністю сирні роли, а також позиції з додаванням курячого м’яса, фруктів та інших компонентів. Будь-яка з цих позицій є калорійною. Проте, кількість калорій у всіх відрізняється.

Основні компоненти суші та ролів і їх калорії

Основою страви є клейкий рис. З нього створюються рулетики, в які потім закручується начинка. Калорійність такої крупи становить 344 ккал. Ця цифра розраховується на 100 г. Крім цього, враховуються характеристики інгредієнтів для начинки.

Наприклад, листи норі та ікра летючої риби мають 149 ккал на ту саму вагу. У овочі мають 133 ккал, а лосось – до 129 ккал. Дещо калорійнішим є вугор. Енергетична цінність компоненту варіюється в межах 172-205 г.

Скільки калорій в суші?

Знаючи поживну цінність кожного компонента, можете легко визначити, скільки калорій в ролах. Ці цифри потрібно просто додати. Результат і буде відповіддю на питання. Показники для розрахунку можна знайти в інтернеті. Достатньо ввести назву продукту, і система підбере ресурси, де це вказано.

Калорійність популярних ролів

Далеко не у всіх є час займатися визначенням кількості калорій та пошуком необхідної інформації. Більшості людей хочеться відразу дізнатися калорійність суші. Оскільки найчастіше замовляють Каліфорнію, Філадельфію та різні Дракони, то розберемо загальну харчову цінність саме цих варіантів.

Калорійність суші Філадельфія

Роли з цією назвою є в меню практично кожного ресторану та кафе. При чому, це не тільки класична Філадельфія, а ще й декілька різновидів. Вони відрізняються складовими начинки. Наприклад, вона може складатися з копченого або свіжого лосося, вугра, креветки та стандартних доповнень. Приблизна калорійність ролу Філадельфія складає 142 ккал.

Калорійність суші Каліфорнія

Цей вид страви відрізняється від попередньої тим, що до складу не входить крем-сир. Проте, це не зменшує калорії. Навпаки, одна порція Каліфорнія може мати показник 177 ккал на 100 г.

Калорійність ролу Червоний Дракон

Страва готується з додаванням до начинки вугра. Окрім нього, в рулетик часто закручують ще й лосось та креветку. Основа стандартна – рис, норі, овочі та крем-сир. Кількість калорій в цьому випадку складає приблизно 146.

Як порахувати калорійність суші?

На деяких сайтах та в меню ресторанів вже вказана поживна цінність страви, тому не потрібно додатково проводити підрахунки.

Якщо ж вона не вказана, тоді можна скористатися пошуковиком. Знайдіть ресурси, де вказуються дані про кількість калорій складових ролів та порахуйте загальний показник. Це зробити неважко, оскільки інформація є у вільному доступі.

Які роли найбільш калорійні?

Вираховуючи калорійність ролів Філадельфія, особливо з декількома видами морепродуктів, можна припустити, це саме вони. Проте, це не зовсім так. Найбільшу кількість калорій мають роли, смажені в темпурі. Окрім звичного наповнення з рису, морепродуктів, овочів та крем-сиру тут є ще один компонент – кляр. Під час смаження він поглинає в себе певну кількість олії, що автоматично збільшує енергетичну цінність до приблизно 508-510 калорій на 100 г.

Які роли найменш калорійні?

Найменше калорій мають варіації з простим складом та овочами. Наприклад, низькі показники мають вегетаріанські різновиди, в тому числі спрінг-роли.

 

 

Низькокалорійними можуть бути і страви з морепродуктами. Чудовим прикладом є варіанти з крабовим м’ясом.  

Чи можна суші, коли худнеш?

Відповідь на це питання залежить від того, який саме тип харчування підтримується. В програмах можуть бути обмеження стосовно продуктів, які входять до складу суші. Якщо вони не встановлені, тоді можна сміливо насолоджуватися смаком улюбленої страви. Проте, варто виключити з раціону смажені варіанти в темпурі. Вони мають найбільше калорій. Соуси та копчена риба теж не найкращі рішення в таких ситуаціях.

Рекомендації для здорового харчування

Одна з найважливіших порад полягає в тому, щоб не зловживати стравою. Навіть, якщо це те, що ви найбільше любите. Краще на обід чи вечерю з’їсти повноцінну страву з гарніром та м’ясом, а смаколик залишити на момент, коли хочеться чогось смачного. Не варто також сприймати роли як повноцінний прийом їжі. Їх варто доповнювати іншими продуктами, щоб збалансувати раціон.

“Джерело: aleksandrsann.od.ua”


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також