Кандидат на міського голову, якого випустили зі слідчого ізолятора, чинить тиск на ТВК

1183 0

Ми у соцмережах:

Кандидат на міського голову, якого випустили зі слідчого ізолятора, чинить тиск на ТВК

Один з 16 кандидатів на посаду міського голови Рівного Ігор Мічуда, подав заяву в поліцію на політичну партію «Рівне Разом». Це сталося 29 вересня, у той день, коли Рівненська ТВК прийняла рішення про реєстрацію списку кандидатів до Рівненської міської ради.

З інформації, яку Ігор Мічуда поширює у ЗМІ, складається враження, що він намагається тиснути на членів ТВК. Зокрема, натякає на притягнення їх до кримінальної відповідальності у тому разі, якщо вони ухвалять рішення на користь «Рівне Разом», — повідомляє rivne.media.

Посилаючись на юристів, Мічуда стверджує, що «якщо партію допустять до виборів, то це буде грубим порушенням з боку службових осіб (членів ТВК). І потягне за собою кримінальну відповідальність».

Ярослав Калька, представник політичної партії «Рівне Разом», так прокоментував цю ситуацію rivne.media:

— Тиск та залякування членів ТВК з боку правоохоронців та представників політичних партій продовжується. Тепер для того, щоб впливати на членів ТВК використовують підконтрольного кандидата, який знаходиться під слідством. Наша політична сила вимагає від правоохоронців зупинити втручання в роботу Рівненської ТВК.

Нагадуємо, Мічуда Ігор Володимирович підозрюється в тяжких злочинах, вчинених у складі злочинної групи. 25-го травня 2019 року його затримали за звинуваченням у вимаганні і одержанні хабаря у розмірі 400 тисяч гривень. Під час затримання, Мічуда дістав пістолет та намагався протидіяти правоохоронцям. Наразі йому оголошено підозру у трьох злочинах: одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі; опорі правоохоронцям та погрозі насильством або вбивством працівнику поліції.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також