Кандидати на мундир

1734 0

Ми у соцмережах:

Кандидати на мундир

Посада глави Національної поліції України після відставки Хатії Деканоїдзе вже два місяці як вакантна. Нині тимчасово виконує обов'язки головного полісмена країни Вадим Троян. Проте у Нацполіції оголосили конкурс і нещодавно оприлюднили список претендентів на місце керівника цього силового відомства. Серед більш як 60 кандидатів — двоє колишніх начальників рівненської поліції.

князев

Сергій Князєв
Рівненщина ще не забула ім'я попереднього керівника управління Національної поліції Сергія Князєва, який покинув область у листопаді. Його до нас, нагадаємо, прислали минулої весни із Закарпаття — «гасити пожежу» у бурштинових районах. І певною мірою це у нього вийшло. Схоже, що «гасити пожежі» — це профіль Сергія Князєва. У Закарпатську область його теж відіслали розгрібати проблеми з контрабандою, стріляниною та бандитськими розбірками. Тепер же Князєв керує Департаментом карного розшуку Національної поліції України. До слова, пан Князєв, по суті, все своє професійне життя займався карним розшуком. Починав службу у карному відділі міста Біла Церква на Київщині і аж до 2014 року працював начальником управління карного розшуку ГУМВС України в Київській області.
Чайка
В'ячеслав Чайка
Інший претендент на мундир головного поліцейського країни — В'ячеслав Чайка, який на посаді керівника рівненської поліції протримався рекордно малу кількість часу — чотири дні. Його призначили начальником управління МВС у Рівненській області у 2014 році, одразу після Революції гідності. Призначення, як тоді казали, було за квотою «Свободи». Пан В'ячеслав був помічником народного депутата від ВО «Свобода» Олега Осуховського. Однак тоді громадськість виступила проти і назвала це призначення непрозорим. Під тиском масових протестів у міністерстві були змушені змінити своє рішення і В'ячеслава Чайку звільнили з посади. До слова, родом пан Чайка з Дубенщини. Власне, там можуть про нього розповісти багато цікавого. За попередньою інформацією, новий керівник Національної поліції України має бути призначений у лютому. Після того, як всі претенденти пройдуть конкурсну комісію та співбесіди.
Олексій Кривошеєв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також