Кандидати й напади: як кримінал на Рівненщині стає піаром

2025 0

Ми у соцмережах:

З автомобіля Володимира Ткачука зняли страйкбольну гранату

Перефразовуючи Марка Твена, українські політики люблять повторювати фразу: «Будь-яка згадка у пресі, навіть негативна — це все ж хороша реклама. Окрім хіба некрологу». Особливо актуально це на час виборів, де шанси виграти мають лише ті кандидати, яких добре знають і які на слуху. Потрапити у новинні блоки хочуть усі, особливо маловідомі, кандидати, тож часто доволі важко розібрати, коли вони лукавлять, створюючи навколо себе образ жертви, а коли кажуть правду, повідомляючи про нечесні вибори, погрози та навіть напади. На Рівненщині таких «ображених нечесними конкурентами» кандидатів назбиралося вже немало, і за кілька днів до виборів їх, що очікувано, побільшає.

Першим використав кримінальні новини як піар кандидат від «Опозиційної платформи — За життя» Олексій Лозян, який балотується від 155-го округу на півночі області. У полковника на пенсії згоріла лазня у Костополі, і він, ще не будучи зареєстрованим кандидатом у народні депутати, одразу заявив, що це політичне замовлення проти нього. Версію пана Лозяна озвучили не всі ЗМІ, проте прізвище кандидата одразу стало на слуху.

13 липня про напад повідомив Олександр Курсик, висуванець від «Батьківщини» у Рівному. Вночі до Народного дому, де офіс партії, намагався увірватися чоловік: вибив вікно, позривав агітки п.Курсика та посварився з охоронцем, який поранив ногу розбитим склом. «Залякуєте? У вас нема шансів!» — написав кандидат на своїй сторінці у Facebook. Проте піар дещо зіпсувала поліція. За словами начальника міськвідділу поліції Василя Зелінського, на Народний дім, що на Симона Петлюри, був «напад» п’яного відвідувача сусіднього кафе, який, чи то переплутавши двері, чи з «п’яного умислу», почав стукати у двері, а коли охоронець не відчинив і намагався прогнати — зі злості розбив вікно.

Цього понеділка про напад на себе повідомив кандидат від «Свободи» Володимир Ткачук, який балотується на півдні області. Пан Ткачук зранку 15 липня зателефонував до поліції і, звісно ж, написав у Facebook, що його авто біля будинку у Дубні обстріляли, а на ручці прикріпили гранату. Піротехніки, яких викликали з Рівного, встановили, що граната була не бойовою, а страйкбольною, проте поранити когось таки могла. Володимир Ткачук одразу звинуватив у нападі своїх конкурентів, а ті, у свою чергу, заявили, що пан Ткачук самопіариться. Хто винен та й чи пов’язано це саме з політикою, а не бізнесом чи особистими проблемами — тепер з’ясовує слідство.

Ксенія Павловська від «Батьківщини», яка балотується у 156-му окрузі, що на північ від Рівного, повідомляла про бандитські бригади, які начебто їздять Березнівщиною і залякують виборців, змушуючи голосувати за іншого кандидата. А кандидат від «Слуги народу» у 154-му окрузі Олександр Аліксійчук пов’язав з своєю політичною діяльністю спалене авто його помічника. За два дні до виборів, 19 липня, про спалену автівку у центрі Рівного, яка агітувала за Олега Осуховського, заговорила "Свобода".

Окрім того, декілька кандидатів повідомляли про пошкоджені білборди та скаржилися до поліції на «чорний піар», який поширюють проти них опоненти.

За кожним фактом правоохоронці здійснюють перевірку, проте сумнівно, що до виборів результати розслідування оприлюднять. А отже, розбиратися, кому вірити, а кому ні, 21 липня виборцям доведеться самим.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також