Кандидатуру Сергія Жадана висунули на здобуття Нобелівської премії

872 0

Ми у соцмережах:

Сергій Жадан

Польська академія наук ухвалила рішення висунути кандидатуру відомого українського письменника Сергія Жадана на здобуття Нобелівської премії у галузі літератури.

 Про це йдеться у відозві Комітету літературознавчих наук Польської академії наук:

- Також ми прийняли ухвалу про висунення Сергія Жадана на Нобелівську премію у галузі літератури. Жадан – один серед найвидатніших поетів України та блискучий прозаїк, його твори перекладено багатьма мовами та нагороджувано у світі, – ми переконані, що це письменник щабля Нобелівської премії. Його голос як поета вже багато років має особливе значення для українців. Вільна Україна значною мірою говорить і думає словами Жадана, уважно вслухається у них. Сьогодні поет у своєму Харкові. Він бореться.

У прийнятому документі рішуче та одностайно засуджується збройний напад росії на Україну.

- Агресивні дії кремля проти українського народу та української держави не мають виправдання,- підкреслюють польські літератори.

Додамо, що 47-річний Сергій Жадан народився у місті Старобільськ, що на Луганщині, проте давно проживає із сім'єю у Харкові.
За час своєї творчості створив чимало романів, найвідоміші: "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Месопотамія", а також поетичні збірки "Ефіопія", "Життя Марії", "Тамплієри" та інші. Автор також має власний гурт "Жадан та собаки", з яким гастролював Україною та Європою.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також