Доводиться чути, що краще утриматись від вживання гострої їжі, щоб не нашкодити організму. Водночас існує й інша думка — деякі сполуки в гострій їжі можуть не тільки стимулювати рецептори в роті, але й допомогти у втраті ваги, збільшити тривалість життя та знизити артеріальний тиск.
В усьому світі хвороби серця є найпоширенішою причиною смерті. Втім, вчені знайшли деякі докази того, що гострі продукти знижують тиск і рівень «поганого» холестерину в організмі, а це два ключові фактори, які спричиняють серцеві захворювання.
Окрім того, виявляється, якщо ви вживаєте гостру їжу, з часом ваше сприйняття смаку зміниться і ви станете їсти менше солі, а це точно піде на користь вашому здоров’ю.
Гостра їжа у помірних кількостях може покращити роботу кишечнику. Втім, пам’ятайте, що у деяких людей вона може спричинити й розлади травлення, тому до її вживання потрібно ставитися обережно.
Окрім того, виявляється, їжа, що містить капсаїцин — речовину, що надає продуктам гостроти, приносить набагато більше задоволення. Дослідження показало, що понад 60% людей, що їли продукти зі спеціями, отримати більше радості від них, ніж від вживання прісної їжі.
І, певно, найбільш цікавим ефектом, який гостра їжа може дати для вашого здоров’я, є збільшення тривалості життя. Це пов’язано з антиоксидальною та протизапальною дією капсаїцину.