Капуста – проти коронавірусу

1393 0

Ми у соцмережах:

Капуста – проти коронавірусу

Вчені припустили, що національні харчові традиції впливають на смертність від коронавірусної інфекції.

 

Спираючись на дані Університету Джона Хопкінса, дослідники з клініки Університету імені Гумбольдта (Берлін, Німеччина) з'ясували, що серед країн Європи найнижчий рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччині та Фінляндії, пишуть "Известия".

Вчені припускають, що деякі продукти, які вживають люди в цих країнах, можуть впливати на рівень смертності від COVID-19.

"Продукти із сильною антиоксидантною дією або активністю проти АСЕ2 (білок), такі як сира або квашена капуста, в основному споживають в європейських країнах з низьким рівнем смертності, в Кореї й на Тайвані, і їх можна розглядати як групу з низьким рівнем смертності", – припустили автори дослідження.

Вчені зазначають, що прямого впливу харчування на перебіг COVID-19 бути не може. Жоден, навіть найкорисніший, харчовий продукт не має противірусної активності.

 Але харчування може впливати на імунітет, від стану якого залежить сприйнятливість до цієї інфекції.

Також експерти розповіли, що для впливу харчування на імунну систему потрібно дотримуватися певного раціону протягом декількох років.

 Змінити показники імунітету за тиждень або місяць не вийде. В цілому дієта, багата вітамінами і антиоксидантними речовинами, сприяє формуванню адекватного імунітету, підтриманню здорової ваги і може бути фактором одужання, а також сприятливого перебігу і коронавірусної інфекції.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також