Карантин — до 22 червня: що це означає для Рівного

3623 0

Ми у соцмережах:

На погрозу закрити магазини вживаного одягу, якщо покупці не дотримуватимуться санітарних вимог, адміністрація «секонд-хендів» відреагувала — у день завозу товару біля входу вишиковується черга, але з дотриманням усіх вимог. За порядком стежать охоронці.

Минулої п’ятниці міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення продовжити карантин у Рівному на місяць — до 22 червня. Однак, як зауважив міський голова Володимир Хомко, це не означає, що до того часу все залишиться так, як є зараз. Комісія готова оперативно збиратись і реагувати на ситуацію з поширенням коронавірусу як у бік послаблення обмежень, так і в бік посилення.

Поки що Рівне не переходить до чергового етапу пом’якшення карантинних заходів. Але комісія минулої пятниці прийняла деякі рішення. Зокрема, доручено забезпечити щоденну перевірку дотримання санітарних та протиепідемічних заходів у закладах торгівлі та на ринках міста Рівного; не допускати торгівлю поза межами ринків; знести всі тимчасові споруди на перехресті вулиць Сагайдачного та Шевченка; дозволено ТРЦ «Екватор» здійснювати спецперевезення автобусами за маршрутами: «Екватор-Коновальця», «Екватор-Автовокзал».

Після завершення засідання комісії міський голова Володимир Хомко уточнив, що вирішили взяти під окремий контроль несанкціоновану торгівлю біля центрального ринку, бо напередодні були прецеденти і тричі довелось викликати поліцію. Так само й з магазинами вживаного одягу — були випадки порушення карантинних вимог перед входом. «Зможуть навести порядок — хай торгують, не зможуть — значить, будуть закриті», — заявив голова. Були скарги й на роботу інших торговельних закладів. Тож спеціальні групи з поліції та Держпродспоживслужби контролюватимуть дотримання карантинних вимог у цих закладах і перевірятимуть скарги на їхню роботу.

Міський голова Володимир Хомко просить рівнян повідомляти про порушення за телефонними номерами: 1553 або 102.

Втім, рівняни до міськради щодо порушень не скаржаться, каже міський голова. Натомість 90% звернень стосуються початку роботи дитсадків і транспорту. Але дитсадки у Рівному почнуть працювати не раніше, ніж дозвіл дасть Київ — коли це буде, поки невідомо. Також поки невизначеним залишається питання поновлення повноцінної роботи громадського транспорту.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також