Карауш подарував польській школі мурал з дівчатами

402 0

Ми у соцмережах:

Карауш подарував польській школі мурал з дівчатами

Делегація Рівненської обласної ради перебуває у Вармінсько-Мазурському воєводстві. Заплановані офіційні зустрічі, під час яких говоритимуть про подальше практичне партнерство

Мурал рівненського художника прикрасив одну зі шкіл в Польщі. На ньому зображені дві дівчини, які символізують польсько-українську дружбу. Автор муралу – відомий рівненський художник Костянтин Качановський. Малюнок він виконав на прохання голови Рівненської обласної ради Андрія Карауша – як подарунок для партнерів Рівненщини з Вармінсько-Мазурського воєводства. А точніше - комплексу шкіл з українською мовою навчання в Гурові Ілавецькому, а також в пам’ять Мирона Сича – засновника школи, польського політика українського походження і великого друга України. 

У навчальному закладі відбулося свято останнього дзвоника. Тут, до слова, навчаються і діти з Рівненщини. Делегація Рівненської обласної ради долучилася до урочистостей в рамках офіційного візиту до регіону-партнера.

Дружба з Вармінсько-Мазурським воєводством Республіки Польща триває понад 20 років. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну партнери передавали на Рівненщину гуманітарні вантажі, швидкі допомоги, приймали наших біженців.

- Співпраця триває. Минулої осені ми привезли українські книги польським друзям з Комплексу шкіл з українською мовою навчання в Гурові Ілавецькому, наш драмтеатр взяв участь у днях української культури. Крім того, працівники виконавчого апарату облради не раз проходили стажування в місті Ольштин – адмінцентрі воєводства. Рівненська обласна дитяча лікарня також має багаторічні зв'язки з аналогічним польським закладом, їхні лікарі постійно обмінюються досвідом. Щодо освіти, то наша Острозька академія та Ольштинський університет – також партнери, - розповів голова обласної ради Андрій Карауш.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також