Карауш просить відому майстриню оздобити прапор Рівненщини

237 0

Ми у соцмережах:

Карауш просить відому майстриню оздобити прапор Рівненщини

Майстриня, яка "золотом" вишила прапор Дубна, сьогодні відзначає 80-літній ювілей.

Леокадія Загальська - знана на Рівненщині та за її межами як майстриня художньої вишивки. Талант передався їй від матері — Ганни Бабич, вона також була народною вишивальницею та навіть отримала звання заслуженої працівниці культури Польщі. Одна зі значимих її робіт — вишитий портрет польського політичного та громадського діяча Юзефа Пілсудського.

Коли пані Ганна вже була поважного віку, її попросили вишити прапор Дубна. Жінка відповіла: "Тепер це зробить моя донька Леокадія".

На ювілей майстрині в Дубенському замку відкрили виставку "Золота голка Леокадії Загальської". Є серед експонатів і згаданий прапор Дубна, його для експозиції тимчасово забрали з кабінету міського голови, де він зазвичай знаходиться.

- Роботами направду залишився вражений. Такі картини може створити лише дуже світла і романтична людина, яка любить життя, надихається ним і надихає інших. Упевнений, що ми побачимо ще не одну чудову роботу пані Леокадії. Я ж маю прохання і його сьогодні озвучив — оздобити вишивкою ще й прапор Рівненської області, - заявив голова Рівненської облради Андрій Карауш.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також