Карауш розказав, як може змінитися територія Дубенського замку

2035 0

Ми у соцмережах:

Фото - Суспільного

Є перші ідеї, які перемогли у міжнародному конкурсі.

- Очевидно, що зміни в пам'ятці національного значення потребують фінансування, тож вони відбудуться, як тільки для цього буде можливість. Ніхто не каже, що це буде швидко, але покроково до цього іти можна, - вважає голова обласної ради Андрій Карауш.

 
Отже, нещодавно у польському Кракові нагородили переможців Міжнародного студентського конкурсу "Концепція благоустрою території замку Острозьких-Любомирських у Дубні", його співініціював Аграрний університет імені Гуго Коллонтая. Серед призерів — робота п'ятикурсниць НУВГП Анастасії Сокол та Катерини Крочак.
 
Після нагородження у Кракові, п’ятикурсниці катедри архітектури та середовищного дизайну в Дубні презентували концепцію облаштування території замку. За їх задумом, територія внутрішнього дворища замку на п'ять зон Проєктно-кошторисну документацію розроблятимуть на основі кращих ідей з тих проєктів, які брали участь у конкурсі. 
 
Загалом у Польщі журі розглянуло 19 конкурсних робіт студентів українського та польського вишів. Першого місця, яке передбачало 1000 євро премії, не присудили нікому. Друге місце та премія у 800 євро – за польськими студентами, третє поділили поляки з українцями.
 
- Нагадаю, у замку була ідея відновити фрагменти мощення XVІІ-XVІІІ століть, можливо, зробити й дитячий майданчик у такому ж старому стилі й з іграми, які були кілька сотень років тому. Це цікаво й актуально, бо у Дубно часто приїздять дитячі туристичні групи. Дворище замку заасфальтували за радянського союзу, а під ним є елементи, які можна показати. Стратегічна мета — зробити це замкове дворище показовим в Україні.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також