Карауш розповів про безкоштовне лікування зубів військовим

227 0

Ми у соцмережах:

Карауш розповів про безкоштовне лікування зубів військовим

І де саме це можна зробити у Рівному.

Обласна стоматполіклініка уклала договір з НСЗУ і тепер, крім зубопротезування, може надавати оплачувані державою послуги з планової стоматології для окремих категорій військових.

Раніше Національна служба здоров'я у межах пілотного проєкту фінансувала лише зубопротезування і максимум 14 984 гривні на одну особу. Згодом уряд вніс зміни у відповідну постанову, - пояснює голова обласної ради Андрій Карауш.

- Чому це важливо. Здебільшого перед зубопротезуванням людині потрібно пройти лікування або ж видалення зуба, пломбування каналів тощо. Тепер і за це платитиме держава, у комплексі з протезуванням на одну людину витрачатимуть 24 952 гривні. 
 
Детальне лікування визначає стоматолог під час консультації, кожен випадок – індивідуальний, отже і суми можуть бути різними. Дія послуги розповсюджується на учасників бойових дій, осіб інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовців, які поки не отримали статус УБД, але продовжують виконувати бойові завдання.
 
- Нагадаю, за понад місяць дії послуги із зубопротезування в нашій обласній стоматполіклініці цим скористались 13 військових. Попит, зі слів очільниці закладу Валентини Сухляк, чималий і заклад чекав на розширення медичного пакету, який би включав і лікування зубів. 
 
Цей проєкт в Україні пілотний і триватиме до кінця 2024 року. Далі держава проаналізує процес та прийматиме нове рішення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також