Карауш розповів, як російськомовні книжки приносять гроші для ЗСУ

285 0

Ми у соцмережах:

Фото - з телеграм-каналу Андрія Карауша

Таку літературу - на макулатуру.

Якщо перебрати домашню бібліотеку, можна знайти те, що не шкода віддати на добру справу. Про що йдеться, пояснив у своєму телеграм-каналі голова обласної ради Андрій Карауш:

- Російськомовні книжки. Трохи про тенденцію, як люди на третьому році війни несуть таке на макулатуру у наші обласні бібліотеки, щоб отримані гроші витратили на ЗСУ або ж на нову – українську літературу. 

Зріз за 2024 рік такий: 
 
- Рівненська обласна наукова бібліотека – прийняла 1330 російськомовних книг;
 
- Обласна бібліотека для дітей – приблизно 600 книг;
 
- Обласна бібліотека для молоді – 15 265 книг.
 
Пік активності був у 2022 році і зараз він прогнозовано знизився. Але все ж процес збору триває. Обласна наукова та дитяча бібліотеки після отримання коштів за макулатуру витратять їх на придбання нових книг. "Молодіжка" за три роки витрачала зібране (приблизно 50 тис. книг = 14 тонн, це майже 17 тис. грн) на різноманітні важливі речі для війська – грілки, турнікети, виготовлення енергетичних батончиків.
 
Звісно, зібрати вдалось не мільйони, але й десятки тисяч гривень – це краще, ніж нічого. А якщо додати, що такі збори відбуваються фактично в усіх бібліотеках Рівненщини – то це масштабується у рази. Тому, якщо у вас досі лежать в домашній бібліотеці книги російською – ви знаєте, що можна зробити.
 
На фото — обласна бібліотека для молоді здає на макулатуру партію книжок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також