«Кардинал» об’єднується з «Рівнестандартом» для гри в першій лізі

630 0

Ми у соцмережах:

«Кардинал» об’єднується з «Рівнестандартом» для гри в першій лізі

Об’єднана команда «Кардинал-Рівнестандарт» заявилася для участі у чемпіонаті першої української футзальної ліги. Це другий вітчизняний дивізіон після Екстраліги.

Через пандемію і карантин перша ліга, в якій мав змагатися рівненський клуб «Рівнестандарт», восени не стартувала. Тож «стандартівці» з осені до весни підтримували практику в Київській футзальній лізі, де здобули «бронзу».

Зрештою, Асоціація футзалу України у квітні таки згадала про першу лігу, оголосивши заявочну кампанію, щоб провести експрес-чемпіонат. Заявилося 12 клубів, які розділили на чотири групи. Серед них і рівненська команда. Щоправда, вже не «Рівнестандарт», як планувалося восени, а «Кардинал-Рівнестандарт».

— Для наших гравців, а також для юнаків з ДЮСШ № 4 — це насамперед можливість отримати ігрову практику, — розповів президент МФК «Кардинал-Рівне» Володимир Валявка. — Тренуватиме об’єднану команду тренерський штаб на чолі з Олександром Бондарем. Йому допомагатимуть граючий тренер «Рівнестандарту» Павло Дармовіс і тренер юнацької команди Андрій Мозеров. Це буде лише перший крок, адже у перспективі ми хочемо, щоб у структурі «Кардинала» було чотири команди — в Екстралізі, у першій лізі (команда U19), в юнацькій Екстралізі (команда U17), а також у юнацькому чемпіонаті — U15.

Суперниками «Кардинала-Рівнестандарту» в групі будуть луцький «Любарт» та львівська «Енергія-2». Завдання на груповому етапі — бути першим або другим, щоб вийти до чвертьфіналу.

Головним же завданням для «Кардинала», судячи з усього, буде награти кістяк, навколо якого згодом ліпити команду під Екстралігу. Також виглядає все так, що після успішного виступу «кардиналівців» в юнацькій Екстралізі Володимир Валявка зробить акцент саме на місцевих вихованців. Принаймні п’ять немісцевих гравців вже залишили «Кардинал» — це Анатолій Мілінький, Микита Шпигар, В’ячеслав Кожемяка, Максим Мануйленко та воротар Ілля Бакінський. Останнього, щоправда, відкликав з оренди херсонський «Продексім», де він у фінальній частині чемпіонату став основним голкіпером.

Стартує чемпіонат у першій лізі для «Кардинала-Рівнестандарту» орієнтовно 18 травня, триватиме груповий етап — до 29 травня. За цей час має відбутися два з’їзних тури, за попередньою інформацією, у Луцьку та Рівному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також